FOTO: EPA

Seria A

Velika noć za Speziju: Milan "zatvorio" vrata Lige prvaka

Haris Zilić

Iznenađenje smo vidjeli u 35. kolu Serie A. Spezia je dočekala Milan i ostvarila velikim trijumf u borbi za opstanak. Slavili su sa 2:0 i Rossonere još više udaljili od Lige prvaka naredne sezone.

Milan je bolje otvorio susret. U sedmoj minuti Tonalli je imao dobru šansu, ostalo je 0:0.

Uzvraća Spezija preko Bourabije u 13. minuti, da bi Milan novu šansu imao u 19. minuti preko Origija.

Prije šanse Origija domaći su tražili penal, ali nakon pregledavanja VAR-a igra je nastavljena.

Hernandez sredinom prvog poluvremena propušta novu priliku za Milaneze, bila je obećavajuća šansa, a u finišu prvog poluvremena Espostio je bio neprecizan za Speziju i na odmor se odlazi rezultatom 0:0.

U nastavku slična igra na terenu, oba tima su imala svoje prilike, a u finišu eksplozija na stadionu među domaćim navijačima.

U 75. minuti Wisniewski je pogodio za 1:0 i taj gol kao da je zbunio Rossonere.

Novi udarac za goste iz Milana u 85. minuti kada Esposito pogađa za 2:0

Spezija je došla do velike ogromne pobjede i sada su na 30 bodova kao i Verona, tri kola prije kraja, Lecce je na 32, dok Cremonese ima 24 boda i meč manje, meč manje ima i Verona. Bit će uzbudljiva borba za opstanak u Seriji A. Sampdorija je matematički već u Seriji B.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan je ovim porazom ostao na petoj poziciji 61 bodom, dva manje i utkamicom više od Intera, ali i četiri boda manje od trećeplasiranog Lazija.

Milanezi su sebi večeras možda i zatvorili vrata Lige prvaka naredne sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.