Rafael Leao potpisao novi ugovor, plata pet miliona eura, klauzula 175 miliona

Ostaje u AC Milan

Rafael Leao potpisao novi ugovor, plata pet miliona eura, klauzula 175 miliona

Midhat Šljivak

Fenomenalni portugalski ofanzivac Rafael Leao potpisao je novi ugovor s AC Milanom koji će ga za tim sa San Sira vezati do ljeta 2028. godine. Leao je dobio platu od pet miliona eura, a odštetna klauzula je postavljena 175 miliona eura.

Rafael Leao usprkos velikom interesu ostaje igrač Milana. Sjajni 23-godišnji krilni napadač dogovorio je nastavak saradnje s Rossonerima do ljeta 2028. godine uz poboljšanje finansijske uslove.

Leao je potpisao novi petogodišnji ugovor. Po sezoni će, počevši od ovog ljeta, zarađivati pet miliona eura, plus bonuse, a klub je postavio odštetnu klauzulu od 175 miliona eura za klubove koji bi ga eventualno željeli kupiti.

Imao je Portugalac boljih finansijskih ponuda na stolu. Ipak, odlučio se za ostanak na San Siru gdje je apsolutni miljenik navijača italijanskog velikana.

Leao je član Milana postao u augustu 2019. godine. Stigao je iz Lillea za cifru od 35 miliona eura i njegovo dovođenje se ispostavilo kao pravi potez.

Oglasi

Portugalac je ove sezone nastupio u 44 susreta i ima upisanih 13 golova i 13 asistencija. Ukupno je u dresu Rossonera u 159 odigranih utakmica ostvario učinak od 40 golova i 34 asistencije.

Prethodno je tokom karijere ovaj 23-godišnjak nastupao za Lille, te portugalskog velikana Sporting, gdje je prošao sve omladinske kategorije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za njega se predviđa da bi u budućnosti mogao dodatno eksplodirati i postati jedan od najboljih ofanzivaca svijeta i vidjet ćemo hoće li se to zaista dogoditi.

Odavno je Leao i reprezentativac Portugala. Za nacionalni tim je odigrao 18 utakmica i postigao je tri pogotka.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti