UEFA razmatra da finale Lige prvaka premjesti iz Istanbula!

Manje od mjesec je do utakmice

UEFA razmatra da finale Lige prvaka premjesti iz Istanbula!

Eldar Ganibegović

Finale Lige prvaka na rasporedu je za manje od mjesec dana, a UEFA razmatra da promijeni grada domaćina koji bi trebao da bude Istanbul.

Prije nekoliko sedmica britanski "The Independent" objavio je kako UEFA razmatra pomicanje ovogodišnjeg finala Lige prvaka iz Istanbula koje je na rasporedu 10. juna.

Razlog toga je činjenica da će uskoro biti predsjednički izbori u Turskoj, nakon kojih bi moglo doći do nereda. Bila bi to četvrta uzastopna sezona u kojoj se odlučujuća utakmica takmičenja igra na drugom mjestu od prvobitno planiranog.

Prema pisanju britanskog dnevnika "Daily Mail", nedavno je UEFA neslužbeno kontaktirala portugalski savez o mogućnosti odigravanja finalne utakmice na stadionu Luž u Lisabonu. Odluka o odgodi finala bit će donesena sredinom maja. 

Ovo bi bio treći put u posljednjih nekoliko godina da se finale Lige prvaka održava u Portugalu. Godine 2020. i 2021. godine trebala se igrati u Istanbulu, ali je zbog pandemije premještena u Lisabon, odnosno Porto.

Istovremeno, "Daily Mail" napominje da je UEFA zasad naklona organiziranju susreta u Turskoj.

Oglasi

Prošle godine finale se prvobitno trebalo održati u Sankt Peterburgu. No, nakon što je Rusija u februaru napala Ukrajinu, UEFA je odlučila utakmicu preseliti u Pariz.

Podsjetimo, u utorak i srijedu su odigrane prve polufinalne utakmice nakon kojih su finalu najbliži Inter i naš Edin Džeko.

U srijedu je Inter u Derbyju della Madonnina kao nominalni gost s 0:2 savladao Milan, a golove su postigli Džeko i Mkhitaryan.

Dan ranije remi 1:1 na Santiago Bernabeu stadionu odigrali su Real Madrid i Manchester City, a golove su postigli Vinicius Junior i Kevin de Bruyne.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U utorak ćemo saznati prvog finalistu kada se ponovo sastanu Inter i Milan, dok se u srijedu na Etihadu igra revanš Cityja i Reala.

Trofej brani Real Madrid koji je prošle godine u Parizu s minimalnih 1:0 u finalnoj utakmici bio bolji od Liverpoola. 

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

makelele
Ako Tayyip pobjedi bice premjesteno :D
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi