FOTO: EPA

Borussija je raspucana u finišu sezone

Sedam golova u Dortmundu, nastavlja se grčevita borba za titulu u Bundesligi

Haris Zilić

Borussija Dortmund nastavlja utrku sa Bayernom za titulu prvaka Njemačke i očekuje nas prava ludnica u posljednja dva kola. Bavarci imaju bod prednosti. Borussija je u 32. kolu večeras deklasirala Borussiju Monchengladbach sa 5:2.

Da će Milioneri imati svoju noć bilo je jasno nakon prvog poluvremena.

Nakon prvih 45 minuta igre rezultat je 4:0, a domaći tim uputio je ukupno 15 udaraca prema golu.

Već u petoj minuti je za vodstvo domaćeg tima zabio Malen. Trinaest minuta kasnije prednost je udvostručio engleski ofanzivac Jude Bellingham.

Samo dvije minute nakon toga Sebastian Haller postigao je pogodak za 3:0. Isti igrač je u 32. minuti postigao gol za 4:0, a asistent mu je kod oba bio Malen.

U nastavku tim iz Dortmunda je malo spustio ručnu.

Nakon prvih 45 minuta bilo je sve jasno, a do kraja meča Monchengladbach uspjeva da ublaži poraz.

Bensebaini u 75. minuti iz penala pogađa za 4:1, a nakon toga propustio je dobru priliku.

U 85. minuti novi gol u mrežu domaćina, Netz asistira, a Stindl pogađa za 4:2. Konačnih 5:2 postavlja Reyna u petoj minuti sudijske nadoknade.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je lider sa 68 bodova, Borussija Dortmund ima 67.

U narednom kolu Bavarci igraju derbi na svom terenu sa RB Leipzigom i ta utakmica bi mogla dati dosta odgovora, dok Dortmund putuje timu Augsburga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.