Borussia se sveti Realu, a ključ osvete je dvadesetogodišnji biser španskog fudbala

Zbog Judea Bellinghama

Borussia se sveti Realu, a ključ osvete je dvadesetogodišnji biser španskog fudbala

E. Ganibegović

Jude Bellingham na pragu je prelaska iz Borussije Dortmund u Real Madrid, a njemački tim sprema svojevrsnu osvetu Kraljevskom klubu.

Iako su u Dortmundu bili spremni da mu ponude najveću platu u historiji kluba, engleski reprezentativac Jude Bellingham dao je riječ da će otići na Santiago Bernabeu. 

Novinari njemačkog Bilda pišu da su se Jude Bellingham i Real Madrid već dogovorili oko plate koja bi trebala iznositi 20 miliona eura godišnje. 

Sada je na Real Madridu i Borussiji Dortmund da postignu dogovor o cijeni transfera. Njemački klub traži 150 miliona eura, iznos koji Španci smatraju previsokim.

Očekuje se da će strane postići dogovor, pogotovo jer je Bellingham jasno stavio do znanja Borussiji Dortmund da ne želi da nastavi karijeru u ovom klubu, odnosno da od ljeta želi novi izazov.

Pomirena s odlaskom jednog od najboljih igrača, Borussia Dortmund sprema osvetu za Real Madrid.

Oglasi

Prema Bildu, Borussia Dortmund ima na umu dvije moguće zamjene za Bellinghama. Jedan od njih je Gabri Veiga iz Celte Vigo. 

Veiga je visoko cijenjen od Real Madrida, koji je bio spreman da plati otkupnu klauzulu za njega. Međutim, sudbina veznjaka mogla bi se i promijeniti. 

Borussia Dortmund želi Veigi obećati više minuta igre nego što bi dobio u Real Madridu i nada se da će ga uvjeriti da potpiše ugovor. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na taj bi način ispred nosa Real Madridu uzeli igrača kojeg silno žele u prijestolnici Španije i to od novca koji će dobiti upravo od aktuelnog prvaka Evrope.

Jasno je da je Bellingham već pred vratima Real Madrida, a što se Veige tiče, ostaje da vidimo šta će biti. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi