Wolfsburgu su spakovali šest, a M'Gladbachu Borussia sprema još veći debakl!?

Već je 4:0

Wolfsburgu su spakovali šest, a M'Gladbachu Borussia sprema još veći debakl!?

Eldar Ganibegović

Borussia Dortmund ne odlučuje sama o sebi kada je u pitanju borba za titulu u Njemačkoj, ali svim silama rade ono što je do njih. To je na svojoj koži osjetio Wolfsburg, a danas osjeća i imenjak iz Mönchengladbacha.

Prije šest dana je Borussia Dortmund na svom terenu sa 6:0 deklasirala Wolfsburg, a sličan scenario se sprema i Borussiji iz Mönchengladbacha.

Nakon prvih 45 minuta igre u utakmici 32. kola Bundeslige rezultat je 4:0, a domaći tim uputio je ukupno 15 udaraca prema golu.

Već u petoj minuti je za vodstvo domaćeg tima zabio Malen. Taj gol pogledajte OVDJE

Trinaest minuta kasnije prednost je udvostručio engleski ofanzivac Jude Bellingham. OVDJE pogledajte njegov gol s 11 metara. 

Samo dvije minute nakon toga Sebastian Haller postigao je pogodak za 3:0, a OVDJE možete vidjeti taj pogodak. 

Oglasi

Isti igrač je u 32. minuti postigao gol za 4:0 koji možete pogledati OVDJE, a asistent mu je kod oba bio Malen. 

Odmah na startu drugog dijela gostujući trener je na teren poslao Itakuru umjesto Wolfa, no teško da će ga išta spasiti poraza na Signal Iduna Parku.

Vidjet ćemo da li će Borussia ovdje stati ili će nastojati mrežu protivnika napuniti do vrha.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na tabeli uživo Borussia za Bayernom zaostaje jedan bod, tako da će u preostala dva kola morati navijati za kiks bavarskog giganta.

Borussia u sljedećem kolu gostuje kod Demirovićevog Augsburga, pa dočekuje Mainz, dok Bayern dočekuje RB Leipzig i gostuje kod 1. FC Kölna. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi