Nekada bili saigrači

Ružne scene tokom meča juniora Reala i Atletica, dvije legende se obračunavale pokraj terena

Edmir Škorić

U nedjelju je odigran derbi juniora Real Madrida i Atletica, a na kraju je došlo do obračuna između igrača, ali i trenera madridskih rivala.

Ekipe su se sastale u Valdebebasu kako bi odigrali uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa Španije u juniorskom uzrastu. Nakon 0:2 za bijele u prvoj utakmici nije bilo mjesta za iznenađenje, ali malo je nedostajalo da se dogodi i to je zapalilo fitilj.

Atletico je uspio brzo da nadoknadi zaostatak te je vodio 2:0 za manje od 40 minuta igre. Već na poluvremenu sukob, a neke igrače su razdvajali na putu do svlačionica, dok su se s tribina čule psovke.

Real Madrid je u produžetku golovima Yusija i Gonzala došao do 2:2 i na kraju prošao u polufinale Kupa za mlade, te će 17. maja igrati protiv Las Palmasa.

Bilo je dosta grubih startova u okršaju omladinaca dva velika šapnsa tima. Na kraju je sudija pokazao devet žutih kartona, a trener Atletica Fernando Torres je isključen.

On je pokraj terena imao žestok obračun sa bivšim saigračem iz Liverpoola Alvarom Arbeloom, koji sada radi kao trener mladih u Realu, a svojevremeno je i sam nosio dres kraljevskog tima.

Iako se dobro poznaju i može se reći da su i prijatelji, danas su bili poput najvećih neprijatelja, ali tako je to u nogometu, naročito kada se radi o duelima gradskih rivala.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nema nikakve sumnje da će kasnije riješiti sve nesuglasice i da će popiti piće zajedno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.