Real Madrid odustao od Mbappea. Razlog? Smatraju da već imaju boljeg od njega

Situacija se promijenila

Real Madrid odustao od Mbappea. Razlog? Smatraju da već imaju boljeg od njega

Edmir Škorić

Real Madrid se dugo vremena povezuje sa Kylianom Mbappeom i u jednom je trenutku Francuz bio na pragu potpisa za slavni klub, ali na kraju je ipak produžio ugovor s Parižanima.

Prošlog ljeta se iščekivao veliki transfer Mbapepa u Madrid. Navodno je uveliko već razgovarao sa predsjednikom Reala Florentinom Perezom.

Sada se ponovo aktivrala ta priča, ali španski mediji tvrde da Real Madrid odustaje od sjajnog francuskog reprezentativca i to zato što smatra da u ekipi već ima boljeg od njega.

Vinicius Junior je toliko sjajan ove sezone da se promijenilo mišljenje Pereza i da Real više ne vidi potrebu da dovodi Mbappea, koji igra na istoj poziciji kao i Brazilac, iako doduše Mbappe može da bude i centralni napadač.

Tu su i ekonomska pitanja. Real je blizu potpisa Judea Bellinghama iz Borussije Dortmund za više od 100 miliona eura, a kupnja Mbappea značila bi još veći trošak i ogromnu platu. Kada se zna da ni najplaćeniji u timu Eden Hazard neće otići prije ljeta 2024. godine, onda je jasno da je Mbappe zaista nepotreban Realu.

I vratimo se samom Viniciusu i njegovom napretku. Brazilac blista ove sezone i često je nosio na svoja pleća napadačku igru Real Madrida. U 51 ovosezonskom nastupu zabio je 23 pogotka i upisao 21 asistenciju, čime je već nadmašio ostvarenja iz prošle sezone (22 pogotka i 20 asistencija).

Oglasi

22-godišnjak također blista u Ligi prvaka. U 11 utakmica zabio je sedam golova i upisao pet asistencija.

A u srijedu će imati priliku povesti svoj klub do finala Lige prvaka kada se Real susreće s Manchester Cityjem u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka. Prvi duel je završen rezultatom 1:1.

Real je već osvojio Kup Kralja, a Liga prvaka je ipak nešto posebno. U slučaju da prođe City, Real će igrati protiv Intera i Milana. Tim Edina Džeke slavio je sa 2:0 kao 'gost' u prvom duelu i za sada je mnogo bliže finalu u Istanbulu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada govorimo o La Ligi, Barcelona već danas ima priliku da osvoji naslov prvaka Španije, dok je Real drugi sa 71 bodom i ostatak ligaškog dijela odradiće 'reda radi'.

Real nakon revanša sa Cityjem očekuje gostovanje Valenciji, potom duel sa Rayom kod kuće, gostovanje Sevilli i u zadnjem kolu dočekuje Athletic Bilbao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Imal kakav dzabe igrač, dzabe da igra? Za katalonsku sirotinju pitam
2 1
user1682631652
Svaka cast Perezu, svaka cast Realu... Tako to rade veliki klubovi... imao je priliku doci, nije htio i ko ga **** sad
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi