Ponavlja se isti problem kao krajem prošle godine

Stadion bh. kluba pod vodom, situacija alarmanta, odgođena i naredna utakmica

Samir Mlaćo

Ne tako davno stadion FK Sloboda Bosanski Novi bio je pod vodom, tačnije krajem prošle godine.

Nisu se u klubu predavali, te se učinili sve da što prije poprave stanje. Svjesni su bili da je protiv više sile nemoguće se boriti, ali kazali su i da su dobili veliku podršku brojnih prijatelja širom naše zemlje i šire.

Na ovom stadionu svoje premijerligaške utakmice igrao je FK Borac Banja Luka, a sada novi – stari problemi.

Uslijed jakih kiša već danima u ovom dijelu naše zemlje, ponovo je sve poplavljeno.

Fotografije za lica mjesta zaista pokažuju tešku situaciju.

Prvi čovjek Slobode Mladen Bosančić tada nije krio tugu i razočarenje, a postavlja se pitanje kako će opet da podnese istu situaciju.

FK Sloboda ni ove sezone neće uspjeti izboriti plasman u Premijer ligu, trenutno je na četvrtom mjestu sa 54 osvojena boda.

Lider je FK Krupa i samo je pitanje da li će ovaj klub imati želju za nastup u Premijer ligi, što je bio problem i prošle godine.

Svoje mjesto u tom slučaju čeka drugoplasirana Zvijezda 09, a Laktaši su trećeplasirani sa četiri boda manje.

“Stanje na stadionu "Mlakve" danas je daleko lošije. Prvi sprat kompleksa stadiona je potpuno poplavljen. Sve je uništeno i pod vodom od opreme i strojeva, a isto tako sve uništeno radi održavanja terena. U stalnom smo kontaktu sa FSRS-om... Odgođena utakmica sa Rudar-Prijedor“, kazali su danas iz FK Sloboda Bosanski Novi.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Prognoze nisu dobre, kiša i dalje pada te je pitanje koliko će biti štete i kada će se moći oporaviti u FK Sloboda.

Nadamo se da će dobiti i ovu 'bitku' te se što prije vratiti 'u život'.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.