Derbi sezone bez golova, Krupa zadržala plus 10

Sloboda i Krupa podijelili bodove

Derbi sezone bez golova, Krupa zadržala plus 10

A. Beganović

U velikom derbiju Prve lige Republike Srpske u kojem su snage odmjerili Sloboda Novi Grad i Krupa nije bilo pobjednika. Završeno je bez golova, a ovaj rezultat mnogo više odgovara izabranicima Vladimira Ilića koji su zadržali deset bodova prednosti u odnosu na ekipu iz Novog Grada.

U vikendu iza nas odigrano je 22. kolo Prve lige Republike Srpske nakon kojeg je vodeća Krupa stigla korak bliže Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Naime, pomenuto kolo donijelo nam je i derbi sezone između prvoplasirane Krupe i drugoplasirane Slobode iz Novog Grada.

Izabranici Vladimira Ilića na Mlakve su doputovali sa 10 bodova prednosti i utakmicom više i svaki rezultat osim poraza im je odgovarao, dok je Sloboda eventualnim trijumfom mogla borbu za Premijer ligu učiniti zanimljivijom.

Nošeni podrškom s tribina domaći su krenuli ofanzivno, no Krupa je u ovom meču pokazala da osim za gol više, kako igra tokom cijelog prvenstva, zna igrati i na rezultat.

Iako su domaći, opšti je utisak, imali i sudijski poguranac, nisu uspjeli doći do pobjede, a na kraju s bodom mnogo zadovoljniji mogu biti gosti koji su zadržali deset bodova prednosti, s obzirom na viđeno u dosadašnjem dijelu sezone, teško da će tu prednost prokockati.

Oglasi

Zvijezda 09 se bez većih problema obračunala sa Tekstilcem. Izabranici Tonija Karačića su slavili sa ubjedljivih 4:0. Dva pogotka postigao je Ognjen Ristanović, dok su se u listu strijelaca upisali i Kojo Matić, te Jovan Bokić.

Do nove pobjede stigli su i Laktaši i to na gostovanju u Janji gdje su rezultatom 2:1 savladali Podrinje. Bojan Marković je bio dvostruki strijelac za Laktašem dok je za domaće pogodio Nikola Mazić.

Pogotkom Nenada Stanojevića Sutjeska je u Mrkonjić Gradu s minimalnih 1:0 savladala Slobodu, dok je Modriča pred svojim navijačima nadigrala Kozaru (3:1).

Ubjedljivu pobjedu 5:0 uspisala je Drina u duelu sa Ljubićem, Slavija je rezultatom 2:1 savladala Omarsku, Rudar je u Prijedoru bio bolji od Famosa (3:1), dok su Željezničar Sport Team i Radnik u Banjoj Luci podijelili bodove (0:0):

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Krupa se nalazi na čelu tabele sa 59 osvojenih bodova, 10 manje i utakmicu manje ima Sloboda iz Novog Grada, Laktaši su trećeplasirani sa 47 bodova, dok je Zvijezda 09 četvrtoplasirana sa 44 boda.

Na samom dnu tabele je Modriča sa 17 bodova. Isto toliko ima i Porinje, bod više Tekstilac, a Sloboda iz Mrkonjić Grada je na 15. mjestu sa 19 osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi