Krupa i Sloboda "preživjeli" teška gostovanja

Prva liga RS

Krupa i Sloboda "preživjeli" teška gostovanja

Adnan Beganović

Lider Prve lige RS, Krupa, slavio je na gostovanju u Prijedoru, dok je drugoplasirana Sloboda iz Novog Grada također slavila na gostujućem terenu u Istočnom Sarajevu.

U okviru 18. kola Prve lige Republike Srpske juče je odigrano šest susreta, a vodeće ekipe Krupa i Sloboda Novi Grad upisale su gostujuće pobjede.

Lider prvenstva, Krupa, na otvaranju drugog dijela gostovao je u Prijedoru kod uvijek neugodnog Rudara. Slavili su izabranici Vladimira Ilića rezultatom 2:1, iako susret nije počeo onako kako su očekivali.

Naime, igrala se 20. minuta kada je na radost domaćih navijača Mikić pogodio mrežu gostiju iz Kanjona Tijesno. No, nisu fudbaleri Krupe gubili glavu i nakon 10 minuta Perović je svojim pogotkom stvari vratio na početak.

Ipak, nije to bilo sve od Krupe u prvom dijelu. Dva minuta prije odlaska na odmor mrežu domaćina za potpuni preokret i veliko slavlje gostiju pogađa Mrzić. Ispostavit će se da je to bio pogodak za novu šesnaestu pobjedu Krupe u sezoni.

Na teškom ispitu bila je i drugoplasirana Sloboda iz Novog Grada koja je gostovala kod nekadašnjeg premijerligaša Slavije.

Oglasi

Odlično je Sloboda otvorila susret i u 11. minuti je stigla je do prednosti preko Smajića. Šesnaest minuta kasnije Mandić je pogodio za 1:1, da bi četiri minute prije kraja prvog poluvremena Vladić ponovo goste doveo do prednosti.

Na otvaranju drugog dijela, tačnije u 49. minuti Imamagić pogađa za 1:3, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Tomić postigao pogodak za konačnih 2:3.

Raspucana je juče bila Zvijezda 09. Pod vodstvom novog šefa struke Tonija Karačića ekipa iz Etno sela Stanišići je pokazala da će gajiti napadački fudbal. U duelu sa Omarskom postigli su šest, a primili dva pogotka.

Kojić, Mujagić i Godsvill su pogađali mrežu gostiju u prvom poluvremenu, dok je Rastoka pogodio za Omarsku. U drugom dijelu novi pogodak Mujagića, a u listu strijelaca upisali su se i Janjić i Resić. Počasni pogodak za goste postigao je Romanić.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Pogocima Jovičića i Alića fudbaleri Podrinja su rezultatom 2:0 savladali Modriču, dok je Maksimović svojim pogotkom u 8. minuti susreta donio pobjedu Drini u duelu sa Tekstilcem. Ljubić je u Prnjavoru nadigrao Sutjesku iz Foče (3:1).

Posljednji susret 18. kola danas će u Mrkonjić Gradu odigrati Sloboda i Kozara, a Krupa je i dalje vodeća sa 49 osvojenih bodova. Sloboda iz Novog Grada je drugoplasirana sa četiri boda manje, dok se Zvijezda 09 probila na 3. mjesto tabele. Za vodećom Krupom zaostaje 12 bodova, kao i Laktaši koji su na 4. mjrestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi