U Kanjonu Tijesno se hladi šampanjac: Ilić vodi Krupu prema eliti
Mladi bh. stručnjak Vladimir Ilić vodi Krupu prema eliti

Deset bodova prednosti

U Kanjonu Tijesno se hladi šampanjac: Ilić vodi Krupu prema eliti

A. Beganović

Krupa je ostvarila novu pobjedu, dok je Sloboda iz Novog Grada pretrpjela poraz, pa sada ekipa iz Kanjona Tijesno ima prednost od deset bodova.

Kompletirano je 21. kolo Prve lige Republike Srpske nakon kojeg najviše razloga za zadovoljstvo imaju u redovima lidera prvenstva, FK Krupa. Naime, zahvaljući novoj pobjedi, te neočekivanom porazu Slobode iz Novog Grada, Krupa je povećala svoju prednost i može se reći da se nalazi na korak do povratka u društvo najboljih bh. klubova.

Izabranici mladog bosanskohercegovačkog stručnjaka Vladimira Ilića u 21. kolu su na svom terenu nadigrali Podrinje. Slavili su rezultatom 3:1, te su tako stigli do četvrte pobjede u drugom dijelu sezone u isto toliko odigranih susreta, te trinaeste uzastopne u prvenstvu.

Ponovo su Ilićevi izabranici pokazali snagu. Dopadljivom igrom stvorili su veliki broj prilika, a mrežu gostiju iz Janje načeli su u 10. minuti kada je pogodio Ognjen Krneta. Igrala se 30. minuta kada je Nikola Dujaković pogodio za 2:0, a šest minuta kasnije sjajni Krneta pogađa za 3:0. U drugom dijelu su domaći smanjili gas, a gosti su osam minuta prije kraja postigli počasni pogodak. Strijelac je bio Filip Jovičić.

Treba dodati da je Krneta, iako nije standardni prvotimac, sa dva pogotka protiv Podrinja stigao do 14 pogodaka u sezoni i zajedno sa Bojanom Markovićem iz Laktaša predvodi listu strijelaca.

Drugoplasirana Sloboda iz Novog Grada, koja je uoči ovog kola za vodećom Krupom zaostajala sedam bodova uz utakmicu manje i neodigranim domaćim susretom sa ekipom iz Kanjona Tijesno, pretrpjela je poraz na gostovanju kod Kozare i tako je svoje šanse da do kraja sezone pretekne Krupu svela na minimum.

Oglasi

Kozara je sjajno otvorila susret i preko Milana Šikanjića je u 6. minuti stigla do prednosti. Osam minuta kasnije, nezadovoljan sudijskom odlukama, rezervni igrač domaće ekipe Filip Šćekić protestuju, pa dobija crveni karton. Izazvala je ova odluku buru nezadovoljstva kod gledalaca, no nije promijenjena.

U 32. minuti gosti dolaze do izjednačenja, a pogodak je postigao Predrag Vladić. No, kada se očekivao kraj prvog dijela, tačnije u 44. minuti, domaće ponovo do prednosti dovodi Srđan Beuk. Od 61. minute su gosti igrali sa igračem više jer je crveni karton dobio Duško Pepić, ali tu prednost nisu uspjeli materijalizovati. Kozara je stigla do velika tri boda u borbi za ostanak, dok je Sloboda svoje šanse za plasman u elitni rang znatno smanjila.

U derbiju kola Laktaši i Zvijezda 09 su podijelili bodove (0:0). Istim rezultatom završen je meč Omarske i Modriče, dok je Sloboda iz Mrkonjić Grada u Derventi golovima Nikole Angeleskog i Predraga Zekanovića rezultatom 2:0 savladala domaći Tekstilac.

Bjeloš i Perović su pogađali za Famos u pobjedi nad Željezničarem iz Banja Luke (2:0), Slavija je slavila na gostovanju kod Ljubića (2:1), Ruar Prijedor je istim rezultatom u Foči savladao domaću Sutjesku, dok je Radnik u Bijeljini bio bolji od Drine (2:1).

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Na tabeli vodi Krupa sa 58 bodova, Sloboda iz Novog Grada je drugoplasirana sa 10 bodova manje, ali i utakmicom manje, a upravo ove dvije ekipe će snage odmjeriti u subotu i ukoliko izabranici Vladimira Ilića ostanu neporaženi lagano će se u Kanjonu Tijesno početi hladiti šampanjac.

Na samom dnu je Modriča sa 14 bodova, Podrinje ima tri više, a Tekstilac je šesnaestoplasirani sa 18 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi