Promjena plana

Finta policijskih snaga u Zenici: Ultrasi nisu na najavljenom mjestu

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski i FK Velež danas će od 18 sati na Bilinom polju u Zenici odigrati finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine. Oba tima će imati podršku s tribina, a pred dolazak navijača Zrinjskog došlo je do promjene plana u organizaciji i dočeku od strane policijskih snaga.

Navijači HŠK Zrinjskog u ogromnom broju su krenuli ka Zenici gdje će njihov tim imati šansu da osvoji duplu krunu ove sezone.

Prema određenim informacijama 32 autobusa i kombija navijača Plemića krenuli su prema Zenici, a pred dolazak u grad policijske snage odlučile su promijeniti mjesto njihovog dolaska.

Prvobitno je okupljalište navijača Zrinjskog trebala biti na platou šoping centra, no tu ih na kraju neće biti jer je u posljednji čas došlo do izmjene. Razlog je činjenica da ih je došlo više od planiranog jer su se usputno koloni priključivali dodatni navijači.

Tako će autobusi i kombiji koji stignu u Zenicu završiti na drugoj lokaciji, ali još uvijek nije poznato gdje će to biti.

Policija Zeničko-dobojskog kantona tako je odlučila izbjeći eventualne probleme i samo oni za sada znaju gdje će po dolasku u grad smjestiti navijače mostarskog kluba.

Veliku podršku imat će i njihov gradski rival Velež. Navijači aktuelnog branioca trofeja vozom su krenuli u Zenicu i izvjesno je da nas čeka istinski spektakl u finalu Kupa Bosne i Hercegovine.

Finalni susret Kupa Bosne i Hercegovine igra se na stadionu Bilino polje od 18 sati.

Glavni sudija ovog meča je Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj) i Josip Čolić (Kupres). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Podsjetimo, Velež je prošle sezone osvojio trofej pobjednika Kupa nakon što je boljim izvođenjem penala savladao FK Sarajevo.

Zrinjski je s druge strane prvi i jedini trofej u ovom takmičenju osvojio u sezoni 2007/2008 kada su u dva meča bili bolji od FK Sloboda Tuzla. I tada su penali odlučili pobjednika nakon što su dva susreta završena pobjedom domaćih klubova od 2:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.