Red Army sprema ludilo: Dva voza prepuna navijača Veleža na putu ka Zenici

Navijači Veleža otputovali u Zenicu

Red Army sprema ludilo: Dva voza prepuna navijača Veleža na putu ka Zenici

Admin Čaušević

Baš kao i prošle godine navijači Veleža, barem veliki broj, su vozom otputovali u Zenicu gdje ih od 18 sati čeka finale Kupa BiH i utakmica protiv Zrinjskog. 

Popularni Red Army se odlučio za putovanje vozom, a svi vjeruju u isti epilog kao prošle sezone kada je boljim izvođenjem penala savladano Sarajevo.

Među najvatrenijim pristalicama Rođenih vlada euforija i optimizam da mogu srušiti gradskog rivala i doći do drugog uzastopnog trofeja Kupa BiH.

Najmanje 500 članova Red Armyja se odlučilo za putovanje vozom, dok će sigurno veliki broj simpatizera mostarskih Crvenih doći privatnim aranžmanom.

Navijači Veleža su u Zenicu organizovano otišli raspoređeni u dva voza, a očekuje se da njihova brojka na utakmici bude veća od 3.000.

Iz Red Armyja su u utorak izdali saopštenje da će u Zenici okupljanje navijača Veleža biti na željezničkoj stanici od 15:30 do 16 sati te je planiran korteo na putu ka Bilinom polju.

Oglasi

Inače, Veležova ekipa je u Zenicu doputovala u utorak. Pred posljednji trening trener Nedim Jusufbegović je kazao da će njegovi izabranici igrati onako kako to i dolikuje mostarskom klubu.

"Mi igramo za Velež, mi smo Velež, nema se šta dodati ni oduzeti, tako ćemo se postaviti bez obzira s kim igramo, mi smo dovoljno motivisani i bez protivnika i bez značaja utakmica jer igramo za takav kluba koji je veliki klub", kazao je Jusufbegović.

Navijači Zrinjskog su iz Mostara za Zenicu otputovali oko 11 sati ispred stadiona pod Bijelim Brijegom i putovat će preko Širokog Brijega, Kupresa i Bugojna.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Susret je proglašen mečem velikog rizika, angažovan je veliki broj policijaca i osiguravat će da u Zenici ne dođe do bilo kakvog navijačkog incidenta ili oštećenja privatne imovine.

Utakmica na Bilinom polju počet će u 18 sati, a pravdu će dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Goni goni neka bjezeeee, red army je podvelezjeeee
1 5
user1676312914
Da je bilo 20 vozova, svi bi bili puni veležovih navijača
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi