Rođeni već stigli, nadaju se da će im Zenica ponovo biti sretna

Bliži se početak finalnog meča Kupa BiH

Rođeni već stigli, nadaju se da će im Zenica ponovo biti sretna

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Bliži se 18 sati i duel Zrinjskog i Veleža u finalu Kupa naše zemlje.

Meč se igra na Bilinom Polju, a veliki broj navijača Veleža je već u Zenici.

Očekuje se vatrena atmosfera, a treba istaći da sve protiče bez incidenata. Na put su krenuli i najvjerniji navijači Veleža i Zrinjskog iz Mostara, ali i ostalih bh. gradova gdje ova dva kluba imaju simpatizere.

Nadamo se da će sve i proteći na isti način, te da ćemo biti fokusirani na zeleni teren.

Zrinjski je blagi favorit, ali jasno je da u derbijima nema favorita, ma koliko to god zvučalo kao floskula.

Oglasi

Kamera našeg fotografa već je zabilježila navijače na ulicama Zenice, što možete i pogledati.

Inače, Veležova ekipa je u Zenicu doputovala u utorak. Pred posljednji trening trener Nedim Jusufbegović je kazao da će njegovi izabranici igrati onako kako to i dolikuje mostarskom klubu.

"Mi igramo za Velež, mi smo Velež, nema se šta dodati ni oduzeti, tako ćemo se postaviti bez obzira s kim igramo, mi smo dovoljno motivisani i bez protivnika i bez značaja utakmica jer igramo za takav kluba koji je veliki klub", kazao je Jusufbegović.

stručni štab i igrači Zrinjskog su u Zenicu doputovali jučer popodne poslije čega su i obavili zvanični trening.

U izjavi pred utakmicu trener Krunoslav Rendulić je kazao kako nema favorita te se nada da će njegov tim na kraju slaviti.

"Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica. Jedna je utakmica, favorita nema, nadam se da će utakmica biti lijepa. Da će je biti užitak gledati. Nadam se da ćemo pružiti dobru igru i da ćemo pobijediti."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

U ovoj utakmici nema favorita, jednostavno to je gradski derbi, bez obzira na povrede, formu, jednostavno u takvim utakmicama favorit ne postoji. I nije tamo samo slučaj kod nas. Utakmica je pola-pola, ali se nadam da će otići na našu stranu", rekao je hrvatski trener.

Pravdu će večeras dijeliti Luka Bilbija iz Prijedora, a tekstualni live prenos pratite na našem portalu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SonPen1946
Kad pravi mostarci dolaze, koga boli neka stvar za pijacare.
1 1
bazaorao
Podrška za Zrinjski.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi