Tvrde engleski mediji

Fantastična četvorka: Četiri bivše zvijezde Manchester Cityja i Declan Rice u prvom timu Arsenala

Esmer Oštraković

Završnica sezone nije onakva kakvom su se nadali navijači, ali i uprava, stručni štab, te igrači Arsenala jer je jasno da će ostati bez titule.

Prvka Engleske ponovo će biti Manchester City, a Topncii su sami sebi krivi jer su mnogo kiksali u posljednje vrijeme.

Ipak, već su čelnici Arsenala krenuli da rade na pojačanjima za narednu sezonu, kako bi ponovo izazvali Manchester City na borbu za prvo mjesto, ali i kako bi bili kompetitivni u Ligi prvaka.

Kako prenose engleski mediji, naredne sezone bi čak četiri bivša igrača Manchester Cityja trebala igrati u prvoj postavi Arsenala, kao i prva meta Declan Rice.

Arteta je na početku ove sezone iz Manchester Cityja doveo Gabriela Jesusa i Oleksandra Zinchenka, a ne namjeraju tu stati.

Naime, Joao Cancelo koji je trenutno na posudbi u Bayernu ubrzo će se vratiti u Manchester City, ali nema namjeru ostati u klubu.

Cancelo je jasko iskusan nogometaš i upravo je to ono što fali Arteti i njegovom timu koji je prepun sjajnih mladih igrača.

Drugi igrač kojeg želi Arteta iz Manchester Cityja jeste trenutni kapiten koji na kraju sezone napušta tim, a to je Ilkay Gundogan.

On je odbio da produži ugovor sa ovom ekipom i na kraju sezone će napustiti tim, a osim Arsenala želi ga i Barcelona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prva meta Arsenala je naravno Declan Rice i to više niko ne krije, a Topnici su spremni da ponude oko 100 miliona eura za njegov potpis.

Granit Xhaka će svoju karijeru nastaviti daleko od Londona, u ekipi Bayer Leverkusena, a to neće biti jedini odlazak iz Arsenala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.