Počelo "čišćenje" u svlačionici: Salhamidžić ih pozvao u kancelariju, pa poručio da su otpisani!

Zvijezde ne ostaju u Minhenu

Počelo "čišćenje" u svlačionici: Salhamidžić ih pozvao u kancelariju, pa poručio da su otpisani!

Endin Čaušević

U Bayernu se ovog ljeta spremaju velike promjene, a ovo će biti najveći test za Hasana Salihamidžića od kojeg se očekuje perfektan prelazni rok i povratak Bayerna u sami vrh evropskog fudbala. Brazzo je pod velikim pritiskom, a njemački mediji pišu da je već počeo praviti "rezovi" u ekipi minhenskog kluba.

Od Bayerna se ove sezone mnogo više očekivalo, ali na kraju čini se da će se Bavarci morati samo zadovoljiti osvajanjem titule prvaka Njemačke koja također još uvijek nije osigurana.

Njemački prvak prolazi kroz najveće turbulencije u posljednjim godinama, a jasno je da će ovog biti posljednja šansa za čelnike kluba da se pokušaju izvući. To se posebno odnosi na Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića koji nisu donosili ove sezone baš najbolje odluke.

Bild piše da će oni imati šansu još u ljetnom prelaznom roku da poprave situaciju, a ukoliko i naredne sezone Bayern ne bude bilježio rezultata koji se očekuju onda neće biti iznenađenje ako Kahn i Salihamidžić napuste klub.

Već sada je jasno da će biti nekoliko promjena u igračkom kadru, a da bi čak klub mogli napustiti i igrači koji su na Allianz Arenu stigli prošlog ljeta ili zime.

To se prvenstveno odnosi na Sadija Manea koji je došao kao zamjena za Roberta Lewandowskog, ali Senegalac ove sezone nije opravdao očekivanja, a pored skandala koji je pravio i u svlačionici završio je na transfer listi.

Oglasi

Međutim, Bild navodi da Mane nije jedina zvijezda kojoj se sprema odlazak. Minhenski klub će na ljeto napustiti gotovo sigurno i Joao Cancelo jer su se Salihamidžić i Kahn predomislili kada je Portugalac u pitanju.

Očekivalo se da će Bayern otkupiti od Manchester Cityja ugovor ovog igrača za 70 miliona eura, no kako je sezona odmicala sve je postalo jasnije da od toga vjerovatno neće biti ništa.

Cancelo će se vratiti na ljeto u City koji će ga pokušati poslati na novu posudbu ili prodati nekom drugom klubu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bild je objavio da je Salihamidžić već razgovarao s Maneom i Cancelom i saopštio im kakva je odluka kluba. Za Cancela i nije iznenađenje što neće ostati dok se od Manea očekivalo da bude jedan od lidera ovog tima, ali se on nije uspio nametnuti.

Također, sigurno je da se očekuju i pojačanja na Allianz Areni, no kako stvari stoje prvi cilj je riješiti se nekoliko igrača i osigurati dovoljno novca za dovođenje novih fudbalera.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi