Ronaldu dao dres Arsenala i nagovorio ga da potpiše ugovor: "Kada je napuštao Manchester United..."

Vjeruje da bi stvari danas bile drugačije

Ronaldu dao dres Arsenala i nagovorio ga da potpiše ugovor: "Kada je napuštao Manchester United..."

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo krajem novembra napustio je Manchester United na ne baš lijep način jer je zbog intervjua u kojem je rekao mnogo loših stvari o klubu na kraju odlučeno da se s njim raskine ugovor. Intervju je radio Piers Morgan koji je veliki navijač Arsenala, te je otkrio da je postojala velika mogućnost da Topnici dovedu Ronalda i da je velika šteta što to nisu uradili.

Ronaldo je na kraju prvog dijela prošle sezone pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Katar dao Morganu intervju koji je šokirao fudbalski svijet, a posebno navijače i čelnike Manchester Uniteda.

Portugalac je otkrio rekao dosta loših stvari o klubu u kojem se proslavio, a nije štedio ni trenera Erika ten Haga. Na kraju je klub raskinuo s Ronaldom ugovor, a on je nakon sedmica traženja novog kluba na kraju završio u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Nassr.

Ronaldo je htio da ostane u Evropi i igra na najvišem nivou, te se nudio mnogim klubovima širom Liga petice, ali na kraju niko nije bio zainteresovan da ga dovede.

U sve to očito bio je uključen i Morgan koji je jutros na Twitteru otkrio da je Arsenal mogao da dovede Ronalda. Tvrdi da su na Emiratesu napravili veliku grešku koja ih je na kraju koštala osvajanja titule.

Morgan je već i ranije Ronaldu poklanjao dres Arsenala s kojim je on ponosno pozirao i očito da je pokušao biti posrednik u tom dogovoru, ali čelnici londonskog kluba nisu bili zainteresovani za dolazak Portugalca.

Oglasi

"Smijte se koliko želite, ali da smo doveli Ronalda kada je napustio Manchester United da potpiše do kraja sezone, što je bio zainteresovan da uradi, sada bi smo bili prvaci Engleske i osvojili bismo ligašku titulu", poručio je Morgan i dodao.

"On zna kako da osvaja velike trofeje i kako da postiže golove kada vam oni najviše trebaju".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je početkom godine u jednom trenutku imao čak osam bodova više od Manchester Cityja, ali lošim igrama u finišu sezone su sve to prokockali.

Dva kola prije kraja Premiershipa City je prvi ima četiri boda više, ali i utakmicu manje u odnosu na londonski klub i na dobrom je putu da odbrani titulu prvaka Engleske.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi