Inter može osvojiti Ligu prvaka - Simone Inzaghi je vjerovao u to kada je malo ko.

Smjelo je to izjavio, a sada je korak do sna

Mnogi su Inzaghija ismijavali zbog jedne izjave - Sada je na korak da im svima začepi usta

Eldar Ganibegović

Treneru Intera funkcija je visila o tankoj niti, a sada je ponovo "na konju" zbog uspjeha u Ligi prvaka. Zbog jedne ranije izjave vezane za to takmičenje su mu se mnogi smijali, no sada već skoro svi šute.

Inter se nakon 13 godina ponovo plasirao u finale Lige prvaka. Još uvijek aktuelni viceprvak Italije je na korak do osvajanja titule prvaka Evrope, a preostala prepreka je supermoćni Manchester City.

Građani su u polufinalu s ukupnih 5:1 izbacili Real Madrid i 10. juna u Istanbulu će jedan od ova dva tima podići trofej namijenjen osvajaču Lige prvaka. 

Malo ko je vjerovao u Inter. Italijanski velikan našao se u grupi smrti zajedno s Bayernom, Barcelonom i Victorijom iz Plzena, te je uspio proći u osminu finala kao drugoplasirana ekipa.

Tamo ga je žrijeb spojio s Portom. Nakon tog žrijeba trener Intera Simone Inzaghi izjavio je da vjeruje da Inter može osvojiti Ligu prvaka, nakon čega je uslijedila masa podrugljivih komentara i malo ko je vjerovao osim njega.

Spretno i sretno Inter je s ukupno 1:0 izbacio Porto u dvije utakmice, da bi nakon toga u četvrtfinalu kartu u jednom smjeru uručili još jednom portugalskom velikanu, ekipi Benfice.

Polufinale prava romantika. U šest dana gledali smo dva Derbyja della Madonina, a Inter je oba puta i bez primljenog pogotka pobijedio ljutog gradskog rivala uz prelijep pogodak Edina Džeke u prvoj utakmici.

Inter je prvi meč golovima Džeke i Mkhitaryana kao nominalni gost riješio u svoju korist rezultatom 0:2, da bi u revanšu Lautaro Martinez bio čovjek odluke i pogodio je za minimalnu pobjedu od 1:0.

Najveći izazov sada tek slijedi, a to je finale. Manchester City je favorit, ali finale je finale i u jednoj utakmici sve je moguće, te se u Interu nadaju osvajanju nove titule prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Šute sada svi koji su ismijavali spomenutu izjavu Simonea Inzaghija i čekaju 10. juni da vide konačan rasplet.

Inter bi ovu sezonu tako mogao završiti s tri trofeja u rukama. U januaru su odbranili trofej u superkupu Italije, šansu da to urade imaju i u kupu gdje će u finalu igrati protiv Fiorentine uz naravno potencijalnu titulu u Ligi prvaka. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.