Kraj za Herthu

Bivši prvak Njemačke pred 70.000 navijača ispao golom u 94. minuti!

Edmir Škorić
Teme:

U Njemačkoj su danas igrane utakmice 33. kola Bundeslige i sve smo bliže završetku sezone. Stvari postaju jasnije, no bit će dosta uzbuđenja i u posljednjem kolu, ali jedno je jasno - berlinska Hertha od naredne sezone član je Cvajte!

Borbu za naslov vode Bayern i Borussia Dortmund koje razdvaja jedan bod. Bavarci danas dočekuju Leipzig i nemaju pravo na kiks, kao ni Borussia dan kasnije u Augsburgu.

Velika borba vodi se i za pozicije koje vode u Ligu prvaka, te za mjesta za Evropsku ligu i Konferencijsku lig, a ništa manje uzbudljivo nije ni u borbi za opstanak.

Hertha je ostala na dnu tabele, a danas je doživjela veliki šok jer je u 94. minuti primila gol od Bochuma (1:1). Time je slomljeno srce za oko 70.000 navijača Herthe koji su danas bili na tribinama.

S 26 bodova nekadašnji prvak Njemačke (dva puta osvajali naslov) nije mogao da se spasi, te ispada iz lige, iako bi i sa pobjedom teško opstao jer u 34. kolu gostuju Wolfsburgu, a Vukovima treba pobjeda za plasman u Evropu.

Još jedan bivši prvak je u teškoj situaciji. Stuttgart je pretposljednji sa 29 bodova, ali sutra u Mainzu može da se gurne ka opstanku ako ostvari pobjedu, jer bi u tom slučaju izašao iz opasne zone.

Na 16. mjestu koje vodi u doigravanje je Schalke nakon odigranih 2:2 sa Eintracht Frankfurtom, a u posljednjem kolu ovaj tim ima teško gostovanje u Leipzigu.

Hoffenheim je sa 4:2 savladao Union Berlin i tako osigurao opstanak u ligi, dok je tim iz Berlina ostao na četvrtom mjestu sa 59 bodova, pa će kod kuće protiv Werdera narednog vikenda igrati za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U manje važnoj utakmici Werder i Koeln danas odigrali su 1:1. Bayern i Leipzig će početi u 18 sati i 30 minuta, dok se ostali mečevi igraju sutra.

Bundesliga, 33. kolo:
Hertha - Bochum 1:1 Tousart 63/ Schlotterbeck 94)
Hoffenheim - Union B. 4:2 (Bebou 22, Kramarić 36 - penal, Kramarić 90, Dabbur 98/ Doekhi 45, Laidouni 95)
Schalke - Eintracht 2:2 (Terodde 1, Polter 85/ Kamada 21, Tuta 59)
Werder - Koeln 1:1 (Schmid 73/ Tigges 36)
Bayern Leipzig (18:30 sati)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.