Nije samo Dedić tražen: Jusuf Gazibegović od ljeta u Bundesligi?

Pravi veliki transfer

Nije samo Dedić tražen: Jusuf Gazibegović od ljeta u Bundesligi?

E. Oštraković

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra utakmicu 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a protivnik nam je selekcija Slovačke.

Nakon fenomenalne partije koju su našu reprezentativci pružili u 1. kolu protiv Islanda, te loše igre Slovaka u posljednje vrijeme, teško je ne očekivati pobjedu večeras.

Protiv Islanda je nekoliko naših igrača odigralo zaista fenomenalnu partiju, a jedan od nekolicine koja se posebno istakla bio je Jusuf Gazibegović.

Iako je po prirodi desni bek, silom prilika zbog povrede Kolašinca, ali i sjajne forme Amara Dedića, Gazibegović je dobio šansu da igra na lijevoj strani.

Svoj posao je odradio sjajno, a nekoliko dana nakon utakmice njemački mediji prenijeli su informaciju da bi Gazibegović od naredne sezone trebao igrati u Bundesligi.

Naime, Gazibegović je trenutno fudbaler Sturma, ali male su šanse da će u ovom klubu igrati i naredne sezone, jer se nekoliko klubova interesuje za njega.

Najveći interes za njega pokazale su dvije ekipe iz Bundeslige, koje će na ljeto pokušati da ga dovedu u svoje redove.

Radi se o ekipama Kolna i Herthe, a naravno nije isključeno da se u narednim mjesecima pojavi još neki klub koji želi da ga dovede.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ponuda za Gazibegovića bilo je i na početku sezone, ali su u Sturmu tada odbili da ga prodaju jer ih nijedna ponuda nije zadovoljila.

Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija u narednom prelaznom roku, ali ako nastavi pružati ovakve partije sigurno je da će napraviti transfer u neki veći klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi