Predviđala mu se velika karijera, a sada ga ne želi zadržati ni klub koji jedva ostaje u prvom rangu
Foto - Instagram

Poljak u nezavidnom položaju

Predviđala mu se velika karijera, a sada ga ne želi zadržati ni klub koji jedva ostaje u prvom rangu

E. Ganibegović

Mnogo je fudbalera u historiji koji su bili precijenjeni, pa na kraju nisu ostvarili ono što im se predviđalo. Igrati u najboljim evropskim ligama pa makar i ne za najjače klubove je san mnogih, ali za neke to znači da nisu ostvarili očekivanja.

Takav je slučaj s poljskim napadačem Krzysztofom Piatekom. Kada se pojavio na velikoj sceni predviđala mu se velika karijera, a sada je u nezavidnom položaju.

Početkom septembra mjeseca on je iz berlinske Herthe otišao na posudbu u Salernitanu, no čini se da klub iz Serije A nema namjeru da otkupi njegov ugovor. 

Ugovor između njemačkog i italijanskog kluba traje do kraja sezone i u ovom momentu je sudbina reprezentativca Poljske vrlo neizvjesna.

Ipak, pojavljuju se prva nagađanja. Talijanski novinar Gianluca di Marzio napisao je kako će se poljski napadač na ljeto vratiti u Herthu.

"Napadaču ne ide tako dobro kao dok je igrao u Genovi. Iz tih razloga, čelnici Salernitane trenutno ne razmišljaju o tome da otkupe njegov ugovor", istakao je Di Marzio.

Oglasi

Također je dodao da će posljednji mjeseci sezone biti vrlo važni za 27-godišnjaka: "Kako će Piatek završiti sezonu moglo bi utjecati na to što klub odluči učiniti s njim".

Trenutna situacija u kojoj se nalazi napadač navodno je teška i zbog finansija. Hertha trenutno plaća 60 posto plate igrača, koji ukupno zarađuje 3,8 miliona eura.

"Talijanski klub ima pravo otkupa, čiji je iznos između sedam i osam miliona eura. Istina je da bi se moglo pregovarati i o nižoj cijeni transakcije, ali problem igračeve plate bi ostao", istakao je Di Marzio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Piatek može igrati i na kartu trener Paula Souse, a to je napomenuo i Di Marzio: "Portugalac poštuje Poljaka, često ga je branio u prošlosti, pa bi nakon završetka sezone mogao smatrati da se isplati kladiti na njega u sljedećoj sezoni. To bi mogao biti razlog za pregovore s Herthom."

Piatek je ove sezone na 22 utakmice u Seriji A postigao tek tri pogotka i dodao dvije asistencije, te je daleko od nivoa na kojem se smatralo da će biti dok je nosio dres Genoe u kojem je zaradio transfer u Milan vrijedan 35 miliona eura. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti