Gube 3:0, na rubu su tragičnog ispadanja iz lige, a zvijezda tima bezbrižno surfa na klupi

Tako se ne bodri svoj tim

Gube 3:0, na rubu su tragičnog ispadanja iz lige, a zvijezda tima bezbrižno surfa na klupi

E. Škorić
Teme:

Veliki je to klub i biće zaista šteta ako ispadne, ali trenutno stanje na tabeli je takvo da nisu daleko od najgoreg scenarija.

Hertha iz Berlina važi za jedan od kultnijih njemačkih klubova. Uostalom, dolaze iz glavnog grada, imaju veliku bazu navijača, ali ove sezone su očajni.

Hertha je ostvarila tek pet pobjeda na 25 mečeva i ima samo 21 bod. To je dovoljno tek za 16. mjesto. Ostane li tu, berlinski tim igrat će razigravanje za ostanak u ligi, no isti broj bodova ima i Schalke na 17. mjestu, a samo jedan bod manje posljednjeplasirani Stuttgart.

Tri velika tima na tri posljednje pozicije, a vremena za spašavanje sve je manje, jer su danas odigrane utakmice 25. kola.

Hertha je gostovala kod Hoffenheima i nije se dobro provela. Izgubila je sa 3:1, a njen nogometaš Florian Niederlechner je u 58. minuti uhvaćen od strane kamera kako sjedi na klupi i koristi mobitel.

Čini se da mu je dosadno ono što se dešava na terenu, pa se odlučio zabaviti surfajući na mobitelu, dok njegovi saigrači na terenu gube 3:0.

Niederlechner (32) je zimus došao iz Augsburga kako bi pomogao ekipi da se spasi ispadanja, ali očito mu je to sada najmanje važno.

Kevin-Prince Boateng (36) branio je svog saigrača nakon utakmice, pa je rekao da korištenje mobitela nije glavni krivac za loše partije Herthe i da je Niederlechner zapravo slučajno na trenutak uzeo mobitel u ruke kada su ga kamere uhvatile.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Slijedi reprezentativna pauza, eto prilike da se svi u berlinskoj momčadi malo razaberu, a onda početkom aprila slijedi meč sa Freiburgom u gostima i nastavak velike borbe.

No, prije svega igrači Herthe morat će biti foksuirani isključivo na zeleni teren i sve ostale stvari ostaviti po strani. Surfanje na klupi svakako ne bi trebalo da se ponovi.

Top Komentari

Medo-Brundo
Kopirate bild.de
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi