Novi poraz Arsenala stavio je tačku na i

Gotovo je! Manchester City odbranio titulu prvaka Engleske, Nottingham izborio opstanak

Eldar Ganibegović

Manchester City je novi-stari prvak Engleske, a Nottingham Forest i naredne sezone će igrati Premiership. Jasno je to nakon današnje utakmice između Nottinghama i Arsenala.

U okviru 37. kola engleske Premier lige Nottingham Forest skinuo je još jedan veliki skalp. Na City Groundu pao je Arsenal, a rezultat je bio 1:0.

Prva velika šansa u 18. minuti i to za Arsenal kada je Gabriel Jesus bio neprecizan, da bi domaći tim samo minut kasnije stigao do vodećeg i pobjedonosnog gola preko Awoniyija.

Bio je to jedini šut domaće ekipe u okvir gola na utakmici. Bazirali su se na branjenje prednosti i uspjeli u tome, te riješili dva velika pitanja.

S ovim porazom Arsenal više nema šanse da bude prvak Engleske jer Manchester City sada bježi četiri boda, a ima odigrati još tri utakmice, dok Arsenal samo jednu.

Arsenal će na drugoj poziciji završiti ovu sezonu nakon što je dugo bio prvi, a za utjehu im je povratak u Ligu prvaka.

# TIM O.U. G-R B
1. Man. City 35 92:31 85
2. Arsenal 37 83:43 81

Što se Nottingham Foresta tiče, jasno je da su nakon ove pobjede obezbjedili ostanak u eliti. Southampton je već prežaljen, a Leicester i Everton ne mogu stići Nottingham na tabeli, a vjerovatno neće ni Leeds. 

# TIM O.U. G-R B
16. N. Forest 37 37:67 37
17. Everton 37 33:57 33
18. Leeds 36 46:71 31
19. Leicester 36 49:67 30
20. Southampton 36 31:66 24

U posljednjem kolu Arsenal će na Emiratesu dočekati Wolverhampton, dok će Nottingham Forest u goste kod Crystal Palacea.

Manchester Cityja što se tiče, sutra će na Etihadu dočekati Chelsea što će im biti posljednja domaća utakmica ove sezone, pa će vjerovatno i proslaviti novu titulu.

Do kraja će igrati još na gostovanjima kod Brightona i Brentforda, no ono najvažnije slijedi 3. i 10. juna kada igraju finala FA Cupa protiv Manchester Uniteda i Lige prvaka protiv Intera i imaju šansu ovu sezonu završiti s tripletom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 37.kolo:

Nottingham Forest - Arsenal 1:0 (Awoniyi 19')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.