Guardioli se Mourinhova izjava neće svidjeti - Special One ogolio fudbalske milijardere
Posebni radi čudesan posao s limitiranim rosterom u Romi (Foto: EPA)

Kratko i jasno

Guardioli se Mourinhova izjava neće svidjeti - Special One ogolio fudbalske milijardere

M. Šljivak

Jose Mourinho i ove sezone je odveo Romu u borbu za trofej. Nakon osvajanja Konferencijske lige prošle godine sada Vučica ima priliku uzeti i Evropsku ligu, gdje će u finalu u Budimpešti igrati protiv Seville. 

Jose Mourinho je svojim iskustvom i vizijom fudbala pretvorio Romu u pobjedničku ekipu. Prošle godine ih je vodio do trofeja u Konferencijskoj ligi, a sda ima šansu osvojiti Evropsku ligu.

Posebni je nekako ugurao Romu u finale. Dosta je dobio i kritika zbog 'parkiranja autobusa' ispred gola, ali Jose ističe kako nekad jednostavno nema drugog izbora nego branit se raspoloživim snagama.

"Jedine ekipe koje se ne muče su one fantastične ekipe koje na klupi imaju igrače od 40 ili 70 miliona eura. Kod Cityja su ušli Alvarez, Foden i Mahrez. Kod nas ako nedostaje četiri-pet igrača, onda je patnja. U Romi se ulazi po redu. Zna se čiji je red da uđe. Investirali smo sedam miliona eura na tržištu i igramo finale. Zbog toga smo nevjerovatni", rekao je Mourinho.

Finale Evropske lige između Rome i Seville igra se 31. maja na Puskas Areni u Budimpešti. Interesantno je da Andalužani nikad nisu izgubili finale, kao ni Jose Mourinho i nečija tradicija će biti zaustavljena.

Jose Mourinho zaplakao nakon izborenog novog evropskog finala

Roma je u Leverkusenu odigrala 0:0 protiv Bayera i tako se plasirala u finale Evropske lige, pošto je prvi duel odigran u Rimu završen pobjedom tima Josea Mourinha od 1:0.

Oglasi

Roma je uspjela pod vodstvom sjajnog Portugalca osigurati drugo uzastopno evropsko finale. Prošlo je bilo ono u Konferencijskoj ligi, kada su i osvojili, a sada se nadaju najvećem klupskom uspjehu u Evropi.

Rimljane u borbi za trofej očekuje Sevilla, koja je nakon velike drame i produžetaka izbacila Juventus.

Nakon što je utakmica u Leverkusenu završena, u kojoj je Roma imala tek jedan udarac izvan okvira gola naspram 20 udaraca Bayera, Mourinho je slavio, a od silnih emocija i zaplakao.

Jose je taktički genije i to je i večeras pokazao u Njemačkoj. Uspio je bunkerom zatvoriti Bayer i donijeti svom timu novo finale.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mourinho je Evropsku ligu osvajao 2017. godine s Manchester Unitedom, ima dva naslova Lige prvaka s Portom i Interom, a sada želi još jedan trofej u svojoj velikoj trenerskoj karijeri.

Iako često osporavan zbog opstrukcije protivnika i načina na koji njegovi timovi igraju nogomet, Portugalac se smatra jednim od najboljih trenera na svijetu uz Pepa Guardiolu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
hahahha sine, pep mu zivi rent free u glavi 24/7...Roma 136, Spurs 145, United 466, Chelsea 360, Real 187, total 1.294 biliona... Pep u Citiju 1.231 billion.... Fakat je komicno sto jedan manager pljuje drugog za stvar koju i on radi ...
1 1
trzac
Pa ti si prvi trosio milijarde u Chelsea-u, a i dalje bi ih trosio da nisi dobio nogu, ko i u Realu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti