Navijači bijesni na UEFA-u: "Ovo je najveći sportski skandal, zbog koga se igra fudbal..."

Objavljene cijene i raspodjela ulaznica za finale Lige prvaka

Navijači bijesni na UEFA-u: "Ovo je najveći sportski skandal, zbog koga se igra fudbal..."

E. Oštraković

Konačna cijena, kao i raspodjela ulaznica za finale Lige prvaka su oktrivene, a navijači ovu informaciju nisu primili baš najbolje.

Kao što je već poznato Inter će u finalu Lige prvaka igrati sa Manchester Cityjem koji je u polufinalu izbacio aktulnog prvaka Real Madrid.

Utakmica će biti odigrana narednog mjeseca u Istanbulu i to na Ataturk stadionu na kojem su famozno finale 2005. godine odigrali Liverpool i Milan.

Kapacitet stadiona je 75.000, a zanimljivo je da uprkos svemu tome navijači Intera i Manchester Cityja dobijaju samo po 19.926 karata.

Kada je riječ o cijenama karata, postoje četiri kategorije, a najjeftinija kategorija ulaznica je ona od 70 eura, dok je najskuplja 688 eura.

Također postoje još dvije kategorije i to od po 179 eura, te 488 eura. Mora se reći da su cijene, ali i raspodjela broja ulaznica zaista nevjerovatni.

Oglasi

Navijači su jako nezadovoljni zbog svega, te su okupirali Twitter.

"Ovo je smiješno. Oba tima bi trebala dobiti po 30 hiljada ulaznica, a i to bi značilo velikodušnost prema sponzorima", napisao je jedan navijač.

"Ovo je najveći sportski skandal našeg vremena, da li se Liga prvaka igra zbog navijača ili spoznora?", pita se drugi navijač.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"UEFA je pokušala da izgleda da su oni dobri momci kada je bio fiasko sa Super ligom", smatra jedan od fanova.

Još uvijek nije poznato da li će se ijedan od dva kluba oglasiti oko svega jer su njihovi navijači jako nezadovoljni situacijom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

mido1921
Šta se bune! Kod nas u finalu kupa po 3000 ulaznica i igra se pred polupraznim tribinama. Da se ljudi ne gužvaju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi