Odluka je pala

Nakon UEFA-ine dojave: FSS izbacio Kolubaru iz Superlige! · Zvanično

Esmer Oštraković

Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije se sa nestrpljenjem čekala, a sada je konačano i stigla.

Kolubara je izbačena iz Mozzart Bet Superlige, a razlog je to što joj je oduzeto devet bodova i nemaju priliku da se spase u zadnjem kolu.

Oni dakle nisu izbačeni u direktno u niži rang, nego je FSS odlučio da im oduzme devet bodova, a to je značilo i ispadanje iz lige.

Zanimljivo je i to da je ovo jako loša vijesti za bivšeg trenera Sarajeva i Veleža, Feđu Dudića, koji je bio jako blizu dogovora za angažman u ovom klubu.

Kolubara je imala siguran ostanak u ligi i niko se nije nadao da će dobiti ovu kaznu, ali FSS je rekao svoje i ništa neće biti od angažmana Dudića.

Pitanje je i kakve će biti ambicije kluba u narednoj sezoni i teško da bi se poklopile sa oni što Dudić želi za nastavak svoje karijere.

Tako su i fudbaleri iz Bosne i Hercegovine ispali u niži rang i vjerovatno ni oni svoju karijeru neće nastaviti u ovom klubu.

Naime, u dresu Kolubare igrali su Mehmed Ćosić i Damir Sadiković koji su većinom bili standardni prvotimci u ovoj ekipi.

Sadiković je odigrao 28 utakmica, te je postigao dva gola i iza sebe ima dobru sezonu.

Ćosić je odigrao 14 utakmica, ali nije se upisivao u listu strijelaca.

Bodovi su oduzeti samo Kolubari, dok su Spartak i Mladost GAT prošli samo sa finansijskim kaznama od po 3.000.000 dinara.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Disciplinska komisija FSS je pokrenula postupak protiv klubova nakon dojave UEFA da su sumnjive utakmice Mladost GAT - Kolubara i Koluabra Spartak.

Što se tiče utakmice PLS-a Novi Sad – Radnički Novi Beograd postupak protiv klubova je obustavljen zbog nedostatka dokaza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti