Dražen Bagarić danas predstavljen u novom klubu

Bio blizu Tuzla Cityja

Dražen Bagarić danas predstavljen u novom klubu · Zvanično

E. Škorić

Nekadašnji igrač Sarajeva Dražen Bagarić (30) ne vraća se u Premijer ligu BiH, iako se u jednom trenutku činilo izvjesnim da hoće.

Bagarić je imao pregovore sa FK Tuzla City prije nekoliko dana i nalazio se blizu potpisa za klub iz Tuzle, dok je istovremeno radio na raskidu ugovora sa finskom Honkom.

Nekadašnji mladi reprezentativac Hrvatske je prethodno, prije odlaska u Finsku, odigrao 35 utakmica za Sarajevo te je postigao četiri gola uz osam asistencija.

I dok se činilo da ćemo ga ponovo gledati na premijerligaškim terenima, odlučio se ipak za potpis sa ekipom Kolubare koja nastupa u srbijanskoj Super ligi. Kolubara je trenutno devetoplasirana ekipa u srbijanskom šampionatu sa 20 bodova.

U tom timu igraju neka poznata imena poput napadača Ante Vukušića, koji je bio baš u Tuzla Cityju, kao i Damir Sadiković, bivši igrač Željezničara koji je u Kolubaru došao iz poljske Cracovije.

Bagarić je u BiH igrao i za Široki Brijeg, bio je i u Rumuniji gdje je nastupao za Hermannstadt, u Sloveniji je igrao za Olimpiju, dok je u Bjelorusiji igrao za Soligorsk.

Prije toga je bio i u izraelskom Ashdodu, dok je karijeru počeo u Hrvatskoj igrajući za Dinaru Knin, RNK Split i Dugopolje.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Iako je promijenio veliki broj timova, Bagarić u karijeri nije osvojio nijedan trofej, a najbliže tome bio je dok je nastupao za FK Sarajevo prošle sezone.

Ukupno je u Premijer ligi Bosne i Hercegovine na 85 utakmica postigao 24 gola i upisao 13 asistencija. To je ujedno liga u kojoj je najviše pokazao. Prethodno je u Hrvatskoj u HNL-u na 95 mečeva dao 15 golova uz 12 asistencija.

Kolubara predstavila Bagarića

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti