Ivan Tatomirović pronašao novi klub, pridružio se bivšim igračima Sarajeva, Veleža i Borca

Povratak u Srbiju

Ivan Tatomirović pronašao novi klub, pridružio se bivšim igračima Sarajeva, Veleža i Borca

E. Škorić

Nekadašnji defanzivac Sarajeva, Ivan Tatomirović, ponovo se vraća na ove prostore, ali ne na Koševo iako se smatralo da bi mogao da pojača odbranu bordo tima.

Nakon odlaska Vasilija Bakića u Hapoel iz Tel Aviva, Kolubara je brzo reagovala i dovela iskusnog 34-godišnjeg stopera Ivana Tatomirovića.

Tatomirović se vraća u Srbiju, gdje je igrao u Sremu iz Sremske Mitrovice, a već sada davne 2012. godine je prešao u Sarajevo, s kojim je bio prvak BiH. Nakon četiri godine napustio je Koševo, te igrao u finskim klubovima Helsinki, Rops i IFK.

Onda se dogodio transfer u Hrvatsku gdje je igrao za Inter, a prethodne tri sezone nastupao je za Žalgiris s kojim je osvojio tri uzastopne titule u Litvaniji.

Tatomirović je bio na neki način posrednik u transferu brazilskog napadača Renana Oliveire iz Žalgirisa u Sarajevo i navijači su se nadali da bi se i on mogao vratiti, ali od toga sada nema ništa.

Tatomirović je svojevremeno prošao Zvezdinu omladinsku školu i jedanaesto je pojačanje Kolubare u ovoj zimskoj pauzu.

Dražen Bagarić koji je igrao u Sarajevu i povezivao se sa FK Tuzla City također je prešao u Kolubaru, ali i Mehmed Ćosić koji je u srpski tim došao iz Veleža. Tu je i Donald Molls, nekadašnji igrač banjalučkog Borca, a nova pojačanja su još: Srđan Kočić, Marko Mrkić, Slobodan Simović, Ilija Milićević, Zoran Gajić, Veljko Ilić i Abdul Zubairu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaleri Kolubare privode kraju pripreme. Iza njih je šest kontrolnih utakmica, ostvarili su dvije pobjede uz dva poraza i jedan remi.

Nastavak sezone otvaraju u petak protiv Radnika na svom stadionu, a prvi dio završili su na devetom mjestu sa 20 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi