Argentinski napadač spreman je napustiti Manchester City nakon samo jedne sezone jer želi više igrati (Foto: EPA)

Alvarez se spominje u Minhenu

'Zlatni dečko' je rješenje za problem Bayerna

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern iza sebe ima katastrofalnu sezonu i gotovo je sigurno da će bavarski velikan ostati bez trofeja. Koštala je Bavarce činjenica da u svom timu nisu imali vrhunskog napadača nakon odlaska Roberta Lewandowskog u Barcelonu, ali bi se stvari mogle promijeniti već ovog ljeta dovođenjem fenomenalnog Argentinca Juliana Alvareza iz Manchester Cityja.

Julian Alvarez je prošlog ljeta stigao u Manchester City iz River Platea za svega 20 miliona eura. Najavljivao se mladi Argentinac kao novi Sergio Aguero, ali usprkos tome što je igrao zaista dobro, morao se pomiriti s ulogom rezervnog napadača nestvarnom Erlingu Haalandu.

Alvarez je tokom sezone igrao manje nego što je očekivao. Nije 23-godišnji napadač sretan zbog toga i navodno je spreman otići s Etihada nakon samo jedne sezone.

Nova destinacija mogao bi biti minhenski Bayern. Bavarski velikan iza sebe ima katastrofalnu sezonu u kojoj vjerovatno ostaje bez trofeja, a dosta krivice leži u tome što klub nije imao vrhunsku 'devetku' u svojim redovima.

Odlazak Roberta Lewandowskog u Barcelonu i izostanak prave zamjene ispostavio se kao veliki problem tokom ove sezone. Svjesni su toga u Minhenu i spremni su ispraviti greške.

Nekoliko imena se povezuje s dolaskom u Minhen. Najčešće se spominje ime napadača Eintrachta iz Frankfurta Randala Kolo Muanija, no njegova cijena je ogromna (oko 100 miliona eura), a Bavarci ne žele izdvojiti toliko novca za njega.

Zbog toga su se okrenuli Julianu Alvarezu. Argentinac je vrhunska opcija za napad, mnogo je pristupačniji na tržištu (50 miliona eura), a može donijeti zaista mnogo.

"Alvarez još uvijek nije 'vruća' tema u Minhenu. Njegovo ime se spominje, ali trenutno nema pregovora s Manchester Cityjem. Kolo Muani je trenutno prvi kandidat", piše Bild.

Argentinski napadač je ove sezone osvojio titulu prvaka s Manchester Cityjem, a ima šansu još da osvoji Ligu prvaka i FA Kup.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Za njega bi to bilo nešto nevjerovatno jer je s reprezentacijom Argentine osvojio i Svjetsko prvenstvo u Kataru i definitivno bi napravio nešto što je rijetko kome kroz historiju polazilo za rukom.

Ove sezone 23-godišnji napadač je odigrao 47 utakmica za Manchester City i ima učinak od 17 golova i pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.