Sjajan pobjeda domaćih

Sve osim derbija: Manchester United razbio Chelsea, utakmicu obilježila užasna povreda Antonyja

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu gledali su navijači na Old Traffordu, a razlog za slavlje imali su domaći. Manchester United je sa 4:1 razbio Chelsea.

Prvu pravu priliku na utakmici imali su gosti. Igrala se 4. minuta kada je Mudryk imao zicer, ali se propisno obrukao.

Dvije minute kasnije bilo je 1:0. Eriksen je upisao asistenciju, a ove sezone sjajni Casemiro donosi vodstvo domaćoj ekipi.

U 29. minuti zanijemio je cijeli stadion. Naime, Antony je nakon jednog duela doživio užasnu povredu te je na nosilima napustio teren.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena prava magija Casemira. Majstorski je asistirao Sanchu koji loptu prosljeđuje na drugu stativu, a gol postiže Martial.

Na treći gol na ovoj utakmici čekali se do 73. minute. Tada je dosuđen penal za domaću ekipi, a strijelac je bio Fernandes.

Promjenio je Rashford rezultat ove utakmice u 78. minuti. Zaista, Chelsea se još jednom osramotio protiv svojih ljutih rivala.

Do kraja su gosti uspjeli da smanje prednost Manchester Uniteda. Gol je dao Joao Felix u 89. minuti.

Manchester United je ovom pobjedom osigurao nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni što je bio glavni cilj u završnici sezone.

Sa druge strane Chelsea je ostao na 12. mjestu i jasno je da svi u ovom klubu jedva čekaju kraj sezone koja je bila užasna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U posljednjem kolu ekipa Manchester Uniteda će u utakmici bez posebnog značaja na svom terenu igrati protiv Fulhama.

Sa druge strane Chelsea, također u utakmici bez nekog pretjeranog značaja dočekuje ekipu Newcastlea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.