Trener Radomlja saznao kaznu

Je li Oliver Bogatinov dobio premalu kaznu za šamar Senijadu Ibričiću?

Eldar Ganibegović

Prije šest dana vidjeli smo vrlo ružne scene u Sloveniji. Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić dobio je šamar od trenera Radomlja, koji je sada saznao svoju kaznu.

Dvadesetog maja su snage u posljednjem kolu slovenačke Prve lige odmjerili Domžale i Radomlje, a slavio je domaći tim s 1:0.

Tako je Domžale izborio Evropu za narednu sezonu, a nakon utakmice vidjeli smo ružne scene gdje je sportskog direktora Domžala Senijada Ibričića ošamario trener Radomlja, Oliver Bogatinov.

Bogatinov je u razgovoru za slovenačke medije istakao da je sve svjesno uradio nakon provokacija Ibričića, te da se ne boji kazne.

"Mirne duše prihvatam kaznu za ovo jer mislim da i to može biti uzor današnjem društvu. Mislimo da možemo smiriti nasilnike razgovorom, ali mislim da se ponekad mora upotrijebiti i sila", istakao je trener Radomlja.

Danas je i saznao svoju kaznu koja je po mišljenju mnogih i preblaga za potez koji je uradio - četiri utakmice suspenzije i novčana kazna.

Sve je prokomentarisao i sam Senijad Ibričić koji je istakao da je Bogatinova provocirao riječima da igra za Koper.

"Najradije to ne bih ni komentarisao. Ja sam bio sportista, sada sam sportski radnik, a to što je on napravio izlazi iz okvira prihvatljivog ponašanja u sportu. Vidjeli ste i sami da sam se samo nasmijao i da nisam uopšte reagovao na njegov udarac.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Znate kako je kad je ulog utakmice veliki, svašta se tu govori među igračima, trenerima. Mi smo se dugo borili za Evropu, a oni nisu mogli ni gore ni dolje.

Rekao sam mu: "Evo ti sad pa ti igraj za Koper…" Kasnije je to otišlo i dalje, riječ po riječ, kako to obično ide u takvim prilikama", objasnio je bivši bh. reprezentativac. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.