"Nasilnike možemo smiriti razgovorom, ali ponekad se mora upotrijebiti i sila"

Trener Radomlja nakon što je ošamario Ibričića

"Nasilnike možemo smiriti razgovorom, ali ponekad se mora upotrijebiti i sila"

Edmir Škorić

Radomlje i Domžale odmjerili su snage u posljednjem kolu slovenačkog prvenstva, a na kraju je u duelu lokalnih rivala slavio domaćin sa 1:0.

Gol mladog reprezentativca BiH Filipa Čuića u 88. minuti Radomlju je donio tri boda, ali mnogo bitnija je bila utakmica za Domžale, mada su na kraju izborili Evropu zahvaljujući tome što je Mura slavila u Kopru.

Sami kraj utakmice obilježio je veliki skandal jer je trener Radomlja Oliver Bogatinov ošamario Ibričića, našeg nekadašnjeg reprezentativca koji obnaša dužnost sportskog direktora u Domžalama.

Kamera je snimila sporni trenutak, a Ibričić je na sve to ostao hladnokrvan i samo se nasmijao, te na svu sreću nije odreagovao na prljav i sramotan potez trenera Radomlja.

Već sada je jasno da će Bogatinov biti žestoko kažnjen zbog šamaranja Ibričića kojeg svakako treba pohvaliti što je ostao "hladan kao špricer" i nije reagovao na takav podmukao potez trenera Domžala.

Oglasi

Sada se slovenačkim medijima obratio, kako su oni napisali, "inače uvijek smireni Oliver Bogatinov".

"I dalje sam miran, reakcija je bila potpuno svjesna. To što si miran ne znači da mogu skočiti na tebe, vrijeđati te i gaziti. Moja reakcija ne znači da nisi miran, nego da znaš uzvratiti na način da ističeš da ono što neko drugi radi možda nije u redu. Radi se o reciprocitetu. Je li to pretjerano, mislim da nije. Ako je poučno za mlade, mislim da nije. Mogu se ispričati , ali isto bih napravio jednom kada mi je neko sve ovo rekao u lice," iznenadio je svojom reakcijom trener Radomlja.

Ubrzo nakon incidenta strasti su se smirile, Bogatinov i Ibričić kasnije su čak sasvim normalno razgovarali. “Jako ga poštujem i nakon meča sam rekao da nemam nikakvih problema, svjesno sam odgovorio na njegovu provokaciju”, rekao je Bogatinov.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

A na pitanje boji li se kazne, odgovorio je: "Ne, mirne duše prihvaćam kaznu za ovo jer mislim da i to može biti uzor današnjem društvu. Mislimo da možemo smiriti nasilnike razgovorom, ali mislim da se ponekad mora upotrijebiti i sila."

Za sada nema odgovora Ibričića, koji se nije oglašavao povodom svega, ali čini se da će on to iskusno sve ostaviti po strani i nastaviti dalje kao da se ništa nije ni dogodilo. 

Top Komentari

hamdi kurtes
E nek si ga mlatno.
0 1
haffe77
Sigurno je zasluzio
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi