Argentinski fudbaler je kroz karijeru igrao za sve same velikane i tako bi se moglo nastaviti (Foto: EPA)

Barcelona ga želi

Angel Di Maria stavlja šlag na tortu za kraj velike karijere

Midhat Šljivak

Argentinski fudbaler Angel Di Maria (35) na kraju ove sezone napušta torinski Juventus, a karijeri bi iskusni fudbaler mogao nastaviti u redovima Barcelone koja je ozbiljno zainteresovana za njegovo dovođenje.

Angel Di Maria nakon samo jedne sezone napušta torinski Juventus. Iskusni 35-godišnji Argentinac nije dobio novi ugovor od rukovodstva Bianconera, a razlog je činjenica da je tražio više novca za produžetak saradnje.

Juventus mu to nije želio omogućiti. Obje strane su se složile da je najbolje da saradnja ne bude nastavljena i Di Maria je od 1. jula slobodan igrač.

Neće on imati previše problema pri pronalasku novog kluba. Iako mu je 35 godina za njega vlada veliki interes, a karijeru bi mogao nastaviti u Barceloni.

Katalonski velikan navodno razmišlja o njegovom dovođenju. Smatraju da bi se veoma dobro uklopio u ekipu i da bi uz Lionela Messija sve funkcionisalo zaista dobro.

Pored Barcelone interes za argentinskog fudbalera pokazuje i njegov nekadašnji tim Benfice. Ipak, mnogo je manja mogućnost da će tamo završiti jer on želi pokušati doći do još ponekog evropskog trofeja.

Iskusni krilni fudbaler je ove sezone nastupio u 38 utakmica za Staru damu i ima učinak od osam pogodaka i sedam asistencija.

Međutim, to je za njegove mogućnosti premalo. U Juventusu očigledno vjeruju kako je Argentinac trebao pružiti mnogo više i odlučili su završiti ugovor s njim.

Angel Di Maria se može pohvaliti velikom karijerom. U njegovom CV-u su sve sami velikani svjetskog fudbala i imena o kojima mnogi sanjaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Juventusa 35-godišnji Argentinac je nastupao sedam godina za PSG, te za Manchester United, Real Madrid, Benficu i ekipu Rosarije, gdje je počeo karijeru.

Osvojio je brojne trofeje, ali svakako mu je omiljena titula prvaka svijeta sa selekcijom Argentine u Kataru 2022. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.