Ako Barcelona prihvati ponudu za Torresa, biti će u minusu od 20 miliona eura

Engleski tim ga želi

Ako Barcelona prihvati ponudu za Torresa, biti će u minusu od 20 miliona eura

E. Ganibegović

Na ljeto će Barcelonu sasvim sigurno napustiti neki igrači, a među njima bi to mogao biti i napadač Ferran Torres za kojeg se interesuju u Engleskoj.

Barcelona na ljeto želi dovesti određene igrače, pa će samim tim neke morati i prodati. Mediji nagađaju da bi otići mogao i napadač Ferran Torres.

Za njegove usluge zainteresovan je Newcastle United koji će naredne sezone igrati u Ligi prvaka, što je sigurno primamljivo za Torresa, ali i druge igrače. 

Ime Španca našlo se na listi 12 igrača koje je Barcelona spremna prodati na ljeto, no ako to učini po cijeni koju nudi Newcastle, biti će u velikom minusu.

Naime, engleski tim spreman je za Ferrana Torresa dati ponudu od 35 miliona eura i pitanje je da li bi se ona dopala čelnicima kluba s Camp Nou stadiona.

Oglasi

Ferran Torres u Barcelonu je stigao u transferu vrijednom 55 miliona eura, što znači da bi ga Blaugrana prodala za 20 miliona eura manje nego koliko ga je platila.

On nije uspio da impresionira trenera Xavija Hernandeza koji se ne bi puno brinuo ako bi ostao bez njegovih usluga.

Podsjetimo, on je ove sezone na 43 utakmice u svim takmičenjima postigao sedam golova i dodao tri asistencije, što je zaista skroman učinak za jednog tako plaćenog napadača. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Što se tiče eventualnog prelaska u Newcastle United, dosta toga će zavisiti i od statusa Saint-Maximina.

Navodno, ukoliko se pokaže da će on napustiti klub, prva opcija za Newcastle je Torres i odmah će krenuti po ofanzivca Barcelone. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi