Prva plata zvijezde Barcelone i poklon ocu kojeg će se uvijek sjećati
Alejandro Balde je iz utakmice u utakmicu sve bolji i briljira u dresu Barcelone (Foto: EPA)

Balde se brine za roditelje

Prva plata zvijezde Barcelone i poklon ocu kojeg će se uvijek sjećati

Midhat Šljivak

Alejandro Balde (19) nova je mlada zvijezda Barcelone. Fenomenalni lijevi bek igra zaista sjajan fudbal i u budućnosti bi mogao postati jedan od najboljih na svijetu. Balde je kao i dobar dio drugih došao iz skromne porodice, pa je od prve plate koju je dobio odlučio počastiti oca u kupio mu je automobil Audi Q3.

Alejandro Balde igra fenomenalan fudbal u dresu Barcelone. Ovaj 19-godišnjak je iz dana u dan sve bolji i nema dileme da bi u budućnosti mogao postati jedan od najboljih bekova svijeta.

Balde s 19 godina dosta zrelo razmišlja. Čvrsto stoji na zemlji, a cijeli svijet je oduševio kada je otkrio šta je kupio od prve plate koju je dobio u katalonskom klubu.

Njegovi roditelji koji su porijeklom iz Gvineje Bisao prošli su kroz mnogo toga kako bi sinu osigurali kakve-takve uslove za život. Odvajali su od usta za sina, a ovaj im je višestruko vratio.

Otac je od prve plate dobio skupocjeni automobil. Novi Audi Q3 ije u svoju garažu.

Oglasi

"Šta sam kupio od prve plate? Kupio sam Audi Q3 za mog oca", rekao je Balde koji i majku obasipa poklonima kad god je u prilici.

Oni su učinili sve za njega i došlo je vrijeme da im on sve to vrati.

"Mama me vodila na utakmice metroom. Morali smo tako jer je tata išao na posao automobilom kojeg smo imali", govori Balde i nastavlja:

"Druge porodice vjerovatno nisu spremne za veliku žrtvu. Kada si mali propuštaš dosta toga, ne ideš i ne slaviš rođendane. Ipak, sve se isplatilo".

Samo je Balde iz svoje generacije uspio ostati u klubu. Dosta je onih koji ne igraju fudbal, a drugi su u manjim klubovima.

"Došao sam kao sedmogodišnjak i iz te generacije niko nije ostao u klubu. Prvog dana nam kažu da možda niko neće uspjeti. Tajna uspjeha je kombinacija napornog rada, talenta i žrtve. Ako si talentovan moraš se žrtvovati i raditi žestoko. Inače neće biti ništa od tebe", poruka je Alejandra Baldea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alejandro Balde je za prvi tim Barcelone debitovao u septembru 2021. godine u duelu protiv Athletic Bilbaa, a ukupno je nastupio u 50 utakmica uz jedan postignuti gol.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti