Neočekivan potez

Hasan Salihamidžić slavio titulu, pa dobio otkaz! · Zvanično

Edmir Škorić

Novi - stari prvak Njemačke, Bayenr, objavio je kako je Hasan Salihamidžić dobio otkaz na mjestu sportskog direktora Bayerna, unatoč osvojenoj tituli.

Bayern je danas gostovao u Koelnu i nakon velike drame došao do 11. uzastopne titule. Gol Jamala Musiale u 89. minuti donio je naslov Bavarcima, budući da je Borussia u Dortmundu kiksala protiv Mainza (2:2).

Sa tribina stadiona u Koelnu Salihamidžić je nervozno pratio veliku dramu, a na kraju je snimljen kako luduje od sreće.

[/streamja]

Osim Salihamidžića, smijenjen je i Oliver Kahn, još jedan bivši igrač, odnsono slavni golman. Kahna nije bilo na tribinama danas, navodno jer je već ranije saznao da se na njega više ne računa i da mora da napusti klub.

Na zvaničnoj klupskoj stranici Bayern je objavio da se rastao od Olivera i Hasana. Naredni direktor bit će Christian Dreese, a u Minhenu će biti održan ubrzo sastanak na kojem će biti i potvrđene velike promjene.

Iako je osvojena titula, u Bayernu sezonu smatraju neuspješnom jer su prerano ispali iz Kupa i iz Lige prvaka, a mnoge kritike su usmjerene upravo prema Kahnu i Salihamidžiću, koji su bili zaduženi za sve transfere, uostalom i za odluku da usred sezone Juliana Nagelsmanna zamijene Thomasom Tuchelom, nakon čega je mnogo toga krenulo nizbrdo u Bavarskoj.

Bivši bh. reprezentativac je prošlog ljeta potpisao ugovor s Bayernom do 2026. godine, ali godinu dana kasnije je otpušten, zbog čega će očito dobiti i odštetu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Salihamidžić je postao sportski direktor Bayerna u augustu 2017. godine, a u julu 2020. mu je ugovor prvi put produžen.

Otkako je Salihamidžić postao sportski direktor, Bayern je osvojio šest titula prvaka Njemačke, dva Kupa Njemačke, Ligu prvaka, UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.