Salihamidžićeve reakcije iz Koelna obilaze svijet!

Drama u Njemačkoj

Salihamidžićeve reakcije iz Koelna obilaze svijet!

A. Čaušević

Hasan Salihamidžić je prikazan "mali milion" puta tokom utakmice Koeln - Bayern, odnosno susretu posljednjeg gola Bundeslige za sezonu 2022/23.

Nakon što je Koeln u finišu zabio za 1:1 golom Ljubićića iz penala Salihamidžić je postao magnet za režisera prenosa sa stadiona RheinEnergie.

Braco je bio prvo u nevjerici, djelovao je pogubljeno i često je gledao u drugu prostoriju i pratio dešavanja na utakmici Borussija Dormund - Koeln.

Znao je Salihamidžić kakav je ulog u pitanju zbog čega je bio i posebno napet pa nije čudo što su kamere upravo snimale njega.

Oglasi

Međutim, poslije toga se ukazao Musiala koji je zabio sjajan gol sa ivice kaznenog prostora za veliko slavlje svih u Bayernu.

Kamen sa srca je svakako pao i Salihamidžiću koji je znao kako proslaviti gol vrijedan titule. Možda i njegovo slavlje najbolje pokazuje koliko mu je stalo do Bayerna.

Poslije okončane utakmice i pobjede 1:2 Salihamidžić je sišao na teren te proslavio 11. titulu Bayerna sa svim igračima i klupskim predstavnicima. 

Međutim, kako sada stvari stoje to je proslavljenom bh. asu posljednji trofej kao sportskom direktoru Bayerna jer mu je već spremljen otkaz. 

Ugledni Bild je objavio da Salihamidžić zajedno sa Oliverom Kahnom odlaze sa pozicija sportskog te generalnog direktora minhenskog velikana što znači i korjenita promjena u klupskom rukovodstvu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Popularni Braco je sportski direktor Bayerna bio od ljeta 2017. godine, a najveći uspjeh je ostvaren 2020. godine kada je Bayern postao prvak Evrope.

Za vrijeme svog mandata obavio je niz fenomenalnih transfera, međutim presudila mu je turbulentna sezona 2022/23 te nekoliko diskutabilnih poteza kao što je bio slučaj sa smjenom Julianu Nagelsmannu te imenovanju Thomasa Tuchela novim trenerom. Na kraju je sezona spašena osvajanjem titule i to na jedvite jade.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
Od cega se pravi vijest. Nevjerovatno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi