Ovo samo Njemačka nudi: Nezapamćena tuga u Dortmundu, Bayern do titule u 89. minuti, velikan ispao!

Infartk završnica u Njemačkoj

Ovo samo Njemačka nudi: Nezapamćena tuga u Dortmundu, Bayern do titule u 89. minuti, velikan ispao!

Edmir Škorić

Ne pamti se ovakva završnica jednog šampionata, ali 34. kolo Bundeslige donijelo je nevjerovatnu borbu za titulu do samog kraja i nekoliko ludih preokreta.

Bayern je u 33. kolu izgubio od Leipziga i servirao Borussiji titulu, ali nevjerovatno je šta su izabranici Edina Terzića uradili u posljednjem kolu na prepunom Signal Iduna Parku. Mainz, koji je bio bez rezultatskog imperativa, osvojio je na kraju bod u Dortmundu (2:2). Uzdao se tim Borussije u pomoć Koelna, koji je uspio da izjednači protiv Bayerna desetak minuta prije kraja, ali najtrofejniji njemački klub u 89. dolazi do pobjede i titule.

Bayern je golom Kingsleyja Comana u Koelnu poveo sa 1:0, a na ruku mu je išlo i to što je u Dortmundu Mainz dobrim dijelom vodio, prvo 2:0, a potom i 2:1. Izgledalo je kao da se sprema veliko slavlje u Minhenu zahvaljujući prvenstveno Mainzu, no u 81. minuti je dosuđen penal za Koeln i Ljubičić je bio precizan za 1:1.

Uslijedila je infarkt završnica, da bi u 89. minuti Musiala postigao za titulu Bavaraca, samo četiri minute nakon što je ušao u igru.

[twitter]https://twitter.com/stopthatfooty/status/1662479258197843969[/twitter]

Mainz je Borussiju šokirao u 15. minuti, kada je Hanche-Olsen postigao gol za 1:0. U 19. minuti stvari su mogle biti drugačije da je Sebastien Haller postigao pogodak sa bijele tačke, no odbranio mu je golman Mainza.

Oglasi

Stvari su postale jako komplikovane kada je Onisiwo u 24. postigao pogodak za 0:2. Početkom drugog dijela Lee je imao veliku šansu da potopi Milionere, ali Kobel je spasio Borussiju.

Nakon toga, redale su se šanse pred golom Mainza, a trener Terzić krenuo je na sve ili ništa, bacivši sve karte u napad. U 69. minuti Guerreiro pogađa na asistenciju Reyne i vraća tračak nade u Dortmundu. Sule u 96. minuti zabija za 2:2. Ipak, nije došlo do nekog historijskog preokreta u samom kraju,  pa je Bayern osvojio 11. uzastopnu titulu.

Bayern je na kraju zavšrio sezonu kao prva sa 71 bodom, a Borussia druga sa istim brojem bodova i slabijom gol razlikom. U Ligu prvaka ide i Leipzig, ali i Union Berlin koji je pobijedio Werder sa 1:0 i zadržao prednost ispred Freiburga, koji se mora zadovoljiti Evropskom ligom.

Wolfsburg nije iskoristio poraz Bayer Leverkusena u Bochumu (0:3), pa je ostao bez šestog mjesta i Konferencijske lige, pošto je danas izgubio od otpisane Herthe sa 2:1.

Ranije je iz lige ispala Hertha, a danas i Schalke, kojem je 4:2 poraz u Leipzigu ubio svaku nadu. Bochum je izbjegao opasnu zonu pobjedom nad Bayerom (2:0), dok je Stuttgart nakon remija s Hoffenheimom (1:1) završio na 16. mjestu i slijedi mu doigravanje sa trećeplasiranim iz Cvajte, odnosno HSV-om.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Augsburg je poražen od Borussije Moenchengladbach sa 2:0, ali i pored toga je uspio da se spasi sa 34 boda.

Svi rezultati 34. kola Bundeslige:
Koeln - Bayern 1:2
Borussia M. - Augsburg 2:0
Bochum - Bayer 3:0
Borussia D. - Mainz 2:2
Eintracht - Freiburg 2:1
Leipzig - Schalke 4:2
Stuttgart - Hoffenheim 1:1
Union Berlin - Werder 1:0
Wolfsburg - Hertha 1:2

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zak84
Dortmund debili Sami krivi... Nemaju pravog napadaca,Ono tele heller nebi zabio gola za Jos 2 poluvremena.... 29 suteva Prema golu,6-7 100% sansi,nemogu zabit....
2 0
Bajernovac
Pozdrav za milionere i sve one koji su protiv Bayerna ..servus Bayern 11
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi