FOTO: EPA

Šok, tuga i bol

Cijeli Dortmund plače, ali jedna slika sa tribina lomi i kamena srca

Haris Zilić

Filmski, nevjerovatno. Na jednoj strani tuga i šok na drugoj radost.Borussia Dortmund je ispustila priliku da bude prvak Njemačke, titula je otišla u ruke Bayerna.

Borussia je na svom terenu remizirala sa Mainzom 2:2, Bayern je slavio ugostima kod Kolna 1:2 golom u 89. minuti i zbog bolje gol razlike Baravci su stigli do titule.

Za navijače Borussije nema utjehe. Preko 200.000 navjača danas je čekalo slavlje, a dobili su i šok i težak udarac.

Na tribinama su skoro svi plakali, kao i igrači na terenu.

Ne postoje u ovom trentuku riječi koje bi pomogle svim članovima i navijačima Broussije. Propustili su veliku priliku da prekinu dominaciju Bayerna.

U cijeloj situaciji jedna slika bi slomila i kamena srca.

Stariji gospodin na tribinama, navijač Borussije samo je spustio glavu, da sakrije suze od javnosti.

Pomenuti gospodin je vjerovanto u životu proživio mnogo lijepih trenutaka, trofeja, titula sa Borussijom pamti i osvajanje Lige prvaka 1997. godine, ali ova će subota i njega sigurno dugo da boli.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju, Bundesliga je pokazala zašto je smatraju najapravednijom ligom u Evropi.

Štimanja i druge teorije zavjere u Njemačkoj ne postoje, fudbal se igra od prvog do posljednjeg kola be obizra šta vam to rezultatski donosi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.