Poluvrijeme do kraja: Bayern prvak, čudo od kluba u Ligi prvaka, velikan u Cvajti!

Završnica Bundeslige

Poluvrijeme do kraja: Bayern prvak, čudo od kluba u Ligi prvaka, velikan u Cvajti!

Admin Čaušević

Ostalo je poluvrijeme do kraja sezone 2023/24 u Bundesligi, a prema trenutnim rezultatima prvak je Bayern po 11. put u nizu. 

Bayern je poveo već na startu meča protiv Koelna te čuvao prednost do kraja prvog dijela te vodi sa 0:1, dok je u Dortmundu nevjerica gdje Borussija gubi od Mainza sa 0:2.

Žuto-crni su promašili i penal pa im je potrebno pravo čudo u nastavku da dođu do preokreta i titule nakon duže od decenije.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1662457582059937792[/twitter]

RB Leipzig je već osigurao treće mjesto i ići će u Ligu prvaka, dok ćemo prema trenutnom stanju stvari po prvi put u Ligi prvaka igrati i Freiburg.

Freiburg je u finišu prvog dijela protiv golom Grifa poveo protiv Eintrachta iz Frankfurta te ima potreban rezultat za odlazak u elitnog takmičenje jer Union Berlin igra 0:0 protiv Werdera.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1662463073922236419[/twitter]

U Konferencijsku ligu trenutno ide Wolfsburg. Vukovi imaju minimalnu prednost protiv će otpisane Herthe, a Bayer Leverkusen gubi na gostovanju kod Bochuma sa 2:0.

Trenutno će u Herthu put Cvajte i Schalke 04 koji gubi na gostovanju protiv RB Leipziga, a u doigravanje za opstanak odlazi Stuttgart.

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1662461064200564738[/twitter]

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Stuttgart igra 0:0 protiv Hoffenheima, dok Augsubrg gubi kod Borussije Moencheglacbach sa 0:2 te rizikuje ispadanje.

Posljednji putnik u Evropu bit će poznat nakon utakmice finala DFB Pokala, ukoliko RB Leipizg pobijedi Eintracht onda će sedam ekipa iz Bundeslige izboriti Konferencijsku ligu, a šestoplasirana Europa ligu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Terzic je već dokazao da je smeće od trenera kad je ispao od čelsia u ligi prvaka, a zatim i iz kupa gdje su imali idealnu priliku za trofej nakon uspadanja bayerna. Čelsi daleko najgpra ekipa koju je svako nakantao kako je stigao a borusiu izbace glat iz lp. I ovu priliku koju je dobio da osvoji bundesligu, nije njegova zasluga već poklon od bayerna.
1 0
C.Banks
Super Bayern
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi