Dva gola u tri minute

Oproštaj za pamćenje Granita Xhake - Ni sanjao nije da će otići na ovakav način

Midhat Šljivak

Granit Xhaka danas igra svoj posljednji meč u dresu londonskog Arsenala, a reprezentativac Švicarske je uspio postići dva pogotka u duelu protiv Wolverhamptona.

Granit Xhaka danas protiv Wolverhamptona igra svoj posljednji meč u dresu londonskog Arsenala. Bolji oproštaj nije mogao ni sanjati.

Švicarac je uspio postići dva gola za samo 14 minuta igre i tako je napravio zaista fenomenalan oproštaj od publuke na Emiratesu.

Xhaka je do prvog pogotka stigao u 11. minuti. Gabriel Jesus fenomenalno ubacuje s desne strane, a veznjak Arsenala glavom s nekoliko metara postiže pogodak za 1:0.

Tri minute kasnije Xhaka je ponovo na pravom mjestu. Iskoristio je odbijanac u kaznenom prostoru i potom je pogodio za 2:0.

OVDJE pogledajte prvi, a OVDJE drugi pogodak švicarskog reprezentativca koji sigurno ovakav rastanak nije ni slutio.

Iskusnom 30-godišnjem fudbaleru ovo je 297. utakmica u dresu Topnika. S ova dva pogotka došao je do učinka od 23 gola, a upisao je i 29 asistencija.

Pred početak ovog meča Granit Xhaka je poslao poruku svim navijačima Arsenala. Kratko i jasno je poručio: "Hvala Topnici".

Karijeru će ovaj fudbaler nastaviti u Njemačkoj. Njegov novi klub bit će Bayer Leverkusen, a Arsenal bi trebao dobiti 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Arsenal je u ovom meču pitanje pobjednika riješio već nakon 27 minuta igre. Treći gol postigao je Bukayo Saka na asistenciju Trossarda.

Topnici ovu fenomenalnu sezonu završavaju na drugoj poziciji i na radost mnogih se vraćaju u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.