Nigdje na svijetu se oduzimanje bodova Juventusu nije slavilo kao u Londonu

Poseban razlog za to

Nigdje na svijetu se oduzimanje bodova Juventusu nije slavilo kao u Londonu

Esmer Oštraković

Juventusu je oduzeto 10 bodova u Seriji A i poslan je na sedmo mjesto, nakon što je Savezni prizivni sud donio svoju presudu o skandalu s kapitalnim dobicima.

To znači da će, ukoliko ne uspiju ostvariti pobjedu protiv Milana, ekipa Juventusa ostati bez Lige prvaka u narednoj sezoni.

Upravo tome se nadaju svi u Arsenalu jer bi u tom slučaju tom iz Londona bio u drugom umjesto u trećem šeširu u Ligi prvaka.

Naravno to bi značilo dosta lakši žrijeb za Topnike koji će ovog vikenda svi navijati za Milan i nadati se da će uspjeti odigrati dobro protiv Juventusa.

Bianconeri su proglašeni krivima za umjetno napuhavanje naknada za transfere kako bi povećali kapitalne dobitke, čime je zapravo izgledalo kao da se kreću oko mnogo veće klupske imovine nego što je posjeduju u stvarnosti.

S tim u vezi Juve sa drugog pada na sedmo mjesto i umjesto 69, imat će 59, a to znači da će vjerovatno ostati bez Lige prvaka.

Oglasi

U teoriji, Juve bi mogao uložiti još jednu žalbu, ali s obzirom na to da se zadnji pokušaj složio da je klub prekršio članak 4 – koji pokriva poštenu igru i sportsko poštenje – malo je vjerovatno da će biti uspješna.

Juventus je djelomično dobio žalbu u aprilu koja se složila da je kazna od 15 bodova prestroga i vratila je žalbenom sudu FIGC-a da donese odluku po treći put.

Smatralo se oštrim jer su Pavel Nedved, Paolo Garimberti, Assia Grazioli-Venier, Caitlin Mary Hughes, Daniela Marilungo i Francesco Roncaglio oslobođeni krivnje. To je potvrđeno i današnjom presudom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Time su Andrea Agnelli, Fabio Paratici, Federico Cherubini i Maurizio Arrivabene proglašeni odgovornima za skandal s kapitalnim dobicima, a Juve ostaje bez nastupa u Evropi, barem neće igrati Ligu prvaka.

Prema najnovijoj tabeli, Milan ulazi u Top 4 i sada je blizu da se s Napolijem, Lazijem i Interom domogne Lige prvaka. Šansu i dalje imaju Atalanta i Roma u preostala dva kola, kao i Juventus.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Haajajaj, ovi se raduju svemu osm VLASTITIM TROFEJIMA...
0 0
juvem
Ima li jos ko protiv, vraticemo se jaci..kad tad...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi