Barcelona je prema njemu učinila veliku nepravdu, stao je na noge i sada je pred transferom života!

Malcom "proigrao" u Zenitu

Barcelona je prema njemu učinila veliku nepravdu, stao je na noge i sada je pred transferom života!

Endin Čaušević

Čovjek kojeg je Barcelona na ljeto 2018. godine "ukrala" ispred nosa Romi, a godinu dana kasnije ga brutalno ponizila sada je pred transferom karijere nakon fantastične sezone koju je imao u ruskom Zenitu. Naravno, riječ je o Malcomu koji igra čini se u životnoj formi i na pragu je odlaska u engleski Premiership.

Malcom je ponikao u dresu Corinthiansa iz kojeg je početkom 2016. godine potpisao za Bordeaux. U francuskom klubu pružao je sjajne partije, a potom je bio glavna tema ljetnog prelaznog roka 2018. godine.

Brazilac je bio na aerodromu spreman da leti za Rim kako bi potpisao ugovor s Romom, no u posljednji trenutak stigao je poziv koji je sve promijenio.

Tada je Barcelona pokazala interes za njega, a Malcom to nije mogao da odbije. Odlučio je da ide na Camp Nou, ali veoma brzo shvatio je da to i nije bio baš najbolji potez za njegovu karijeru.

U Barceloni se nije previše naigrao iako je plaćen čak 40 miliona eura. No, neki njegovi golovi se i dalje pamte i mnogi smatraju da je katalonski klub učinio nepravdu prema Malcomu što mu nisu dali više šanse za igru.

Malcom je samo godinu dana kasnije u transferu također vrijednom 40 miliona eura otišao u Rusiju i potpisao za Zenit.

Oglasi

Brazilac u Zenitu pruža fantastične partije i mnogi smatraju da će ga ruski klub teško zadržati ovog ljeta. Već se nalazi na meti pojedinih klubova, ali navodno najveći interes pokazao je londonski Arsenal koji je već u kontaktu s Malcomom.

Topnici su spremni da plate oko 30 miliona eura za Brazilca i žele ga dovesti na Emirates već na početku prelaznog roka. I Mikel Arteta smatra da bi on bio odlično pojačanje u napadu i da ne smiju propustiti priliku da ga dovedu.

Malcom je u dosadašnjem dijelu sezone na 33 meča za Zenit zabio čak 26 golova i dodao je devet asistencija.

Također, Brazilac se povezuje još s PSG-om, Newcastleom i Manchester Cityjem, ali čini se da je Arsenal jedini koji je napravio konkretan potez i pokazao koliko želi dovesti Malcoma u svoje redove.

U sezoni dok je bio u Barceloni odigrao je 24 meča u svim takmičenjima i zabio je četiri gola, ali je tada većinom ulazio s klupe. Ova sezona mu je daleko najbolja u karijeri i jasno je da to Malcom želi iskoristiti i napraviti transfer koji će ga vratiti na najveću fudbalsku scenu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi