Emotivne scene na Camp Nou stadionu i oproštaj publike od dvojice sjajnih igrača

Jordi Alba i Sergio Busquets se oprostili od navijača

Jedan u suzama, drugi s osmijehom: Barcelona se večeras oprostila od dvojice velikana

Midhat Šljivak

Barcelona se večeras oprostila od dvojice velikana. Posljednje susrete u dresu katalonskog kluba odigrali su Sergio Busquets (34) i Jordi Alba (34) koji su ispraćeni ovacijama s Camp Noua.

Sergio Busquets i Jordi Alba napuštaju Barcelonu na kraju ove sezone i oni su se večeras oprostili od voljenog kluba na prepunom Camp Nou stadionu.

Gotovo 100.000 navijača ovacijama i aplauzima je pozdravilo dvije istinske legende kada su izlazili iz igre i za sve je ovo bio zaista emotivan trenutak.

Jordi Alba je prvi napustio igru. On je meč protiv Mallorce napustio u 81. minuti, a u mjesto njega je ušao Marcos Alonso.

Naravno, nije moglo bez suza. Zaplakao je iskusni lijevi bek prilikom izlaska iz igre i to je znak koliko mu je katalonski klub značio.

Četiri minute nakon Albe Camp Nou je ponovo bio na nogama. Iz igre je izašao i Sergio Busquets, čovjek koji je kompletan život proveo u Barceloni.

Od La Masije do prvog tima u kojem je osvojio apsolutno sve Busquetsa je napravilo ikonom kluba, ali došlo je vrijeme za rastanak i on kao i Alba napušta klub.

Za razliku od Albe Sergio je s osmijehom napustio teren i definitivno će i on pamtiti ovaj trenutak.

Treba istaći da je Jordi Alba za Barcelonu odigrao 459 utakmica uz 27 postignutih golova. U klubu je proveo 11 godina.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane Sergio Busquets ima 722 odigrane utakmice i 18 postignutih pogodaka u najdražem dresu.

Uskoro će biti poznato gdje će ovaj duo nastaviti karijeru. Spominju se razne destinacije, no na konačnu odluku sačekat ćemo kraj sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.