Andres Iniesta će ponovo obući dres Barcelone

Dijete kluba

Andres Iniesta će ponovo obući dres Barcelone

E. Ganibegović

Andres Iniesta ponovo će igrati u dresu Barcelone koju je napustio 2018. godine kada je otišao u Japan i potpisao za Vissel Kobe. 

Legendarni španski veznjak Andres Iniesta 2018. godine odlučio je napustiti Barcelonu i Evropu i otići u Japan.

Potpisao je tada ugovor s Vissel Kobeom koji će napustiti na kraju ove sezone, ali i okačiti kopačke o klin.

Najavio je da će ponovo zaigrati u dresu Barcelone i to u prijateljskoj utakmici između španskog i japanskog kluba.

Utakmica Barcelona - Vissel Kobe igrat će se šestog juna, a Andres Iniesta igrat će po poluvrijeme za oba tima.

"Planirao sam da odigram jedno poluvreme za Kobe, a jedno za Barcelonu. Lijepo je što ću moći uživati u tom trenutku", rekao je Iniesta.

Oglasi

Andres Iniesta je nastupio na 674 utakmice, te upisao 57 golova i 137 asistencija tokom 16 godina provedenih u Barceloni, od 2002. do 2018. godine.

Plan je da nakon karijere ostane u fudbalu. Vrlo vjerovatno će se okrenuti trenerskom poslu.

"Nastavit ću ovdje u Vissel Kobeu još godinu dana, a onda ćemo vidjeti. Volio bih da se vratim u Barcelonu, to je moj dom, ali još uvek ne znam u kom svojstvu: treneru, sportskom direktoru ili tako nešto", rekao je Iniesta prošle godine u intervjuu za Gazzeta dello Sport.

Podsjetimo, on je ove sezone u Japanu nastupio na pet mečeva, ali skupnio samo 85 minuta. 

Jasno je da je vrijeme da se povuče, što će i uraditi. Ako bude upola uspješan trener kao što je bio fudbaler, pred njim je sjajna trenerska karijera. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti