Messi sve bliže Kataloniji: Zamolio je čelnike Barcelone da mu dovedu dva saigrača iz Argentine

I njegova supruga sanja o povratku

Messi sve bliže Kataloniji: Zamolio je čelnike Barcelone da mu dovedu dva saigrača iz Argentine

Eldar Ganibegović

Lionelu Messiju ističe ugovor s PSG-om, a on je sve bliže povratku na Camp Nou. Sada je pred čelnike Barcelone stavio molbu da mu dovedu dva igrača s kojima igra u reprezentaciji Argentine.

Spletom okolnosti je Lionel Messi 2021. godine morao napustiti Barcelonu u koju bi se ovog ljeta mogao vratiti. Šanse za to veće su iz dana u dan.

Iako je Barcelona u nezavidnoj finansijskoj situaciji, u klubu s Camp Nou stadiona čine sve da ovog ljeta u svoje redove vrate živu legendu kluba, Lea Messija.

S obzirom na to da španski mediji donose vijest da je zamolio da dovedu i dva njegova saigrača iz reprezentacije Argentine, jasno je da je taj posao vrlo blizu realizacije.

Naime, već je poznato da je Barcelona pokazala interes za Angela di Mariju kojem ističe ugovor s Juventusom, a čini se da je to zato što je to Messi tražio.

Osim Di Marije, Leo Messi je zamolio čelnike Barcelone da dovedu i Leandra Paredesa koji je zvanično igrač PSG-a.

Oglasi

Paredes se vraća u PSG s posudbe iz Juventusa, no teško je očekivati da će ga tim iz glavnog grada Francuske htjeti zadržati u svojim redovima.

Messi je svjestan finansijskih problema Barcelone, no smatra kako klub može iskoristiti situacije u kojima se njih dvojica nalaze.

Zanimljivo bi bilo vidjeti i kako bi Di Maria bio dočekan u Barceloni, s obzirom na to da je nekoliko sezona nosio dres Real Madrida. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mediji u Španiji također pišu i kako Antonela, supruga Lea Messija, sanja o povratku u Barcelonu u kojoj su proveli mnogo godina.

Šta će biti ostaje da vidimo. Što se Messija tiče, njega žele i Al-Hilal i Chelsea, koji je prije nekoliko dana pokazao interes za njega. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi