Ovakve treba protjerati iz fudbala - Divljački start igrača Mallorce poslao Baldea na dugu pauzu

Teža povreda lijevog beka Barce

Ovakve treba protjerati iz fudbala - Divljački start igrača Mallorce poslao Baldea na dugu pauzu

M. Šljivak

Mladi fudbaler Barcelone Alejandro Balde (19) doživio je stravičnu povredu u susretu 37. kola La Lige protiv Mallorce. Na njega je zvjerski startovao gostujući fudblaer Amath Ndiaye koji je zasluženo isključen iz igre.

Igrač Mallorce Amath Ndiaye teško je povrijedio mladog fudbalera Barcelone Alejandra Baldea nakon zaista divljačkog starta.

Igrala se 13. minuta utakmice kada je senegalski napadač bez ikakve potrebe uklizao u nogu lijevom beku Barcelone i odmah je bilo jasno da s njim nešto nije u redu.

Snimak je pokazao koliko je to zaista težak i divljački start bio. Sudija je dobio poziv iz VAR sobe, vidio je sve sam i zasluženo je isključio ovog fudbalera.

Balde je nakon svega u suzama napustio teren. Iznijeli su ga njegovi saigrači i suze jasno govore da je mladi fudbaler svjestan da mu slijedi duga pauza.

[twitter]https://twitter.com/frenkiedejonk/status/1662870274193195008[/twitter]

Oglasi

Direktan crveni karton donijet će fudbaleru Mallorce vjerovatno barem dvije utakmice suspenzije, ali ovakvi startovi bi se jednostavno moralo mnogo žešće kažnjavati.

Prve prognoze govore da su lijevom beku Barcelone stradali ligamenti u zglobu. To znači da će morato na pauzu od barem tri mjeseca i vjerovatno na operaciju.

Pogledajte ovaj zaista stravičan start Ndiayea koji je zaista za zatvora.

Prva plata zvijezde Barcelone i poklon ocu kojeg će se uvijek sjećati

Alejandro Balde igra fenomenalan fudbal u dresu Barcelone. Ovaj 19-godišnjak je iz dana u dan sve bolji i nema dileme da bi u budućnosti mogao postati jedan od najboljih bekova svijeta.

Oglasi

Balde s 19 godina dosta zrelo razmišlja. Čvrsto stoji na zemlji, a cijeli svijet je oduševio kada je otkrio šta je kupio od prve plate koju je dobio u katalonskom klubu.

Njegovi roditelji koji su porijeklom iz Gvineje Bisao prošli su kroz mnogo toga kako bi sinu osigurali kakve-takve uslove za život. Odvajali su od usta za sina, a ovaj im je višestruko vratio.

Otac je od prve plate dobio skupocjeni automobil. Novi Audi Q3 ije u svoju garažu.

"Šta sam kupio od prve plate? Kupio sam Audi Q3 za mog oca", rekao je Balde koji i majku obasipa poklonima kad god je u prilici.

Oni su učinili sve za njega i došlo je vrijeme da im on sve to vrati.

Oglasi

"Mama me vodila na utakmice metroom. Morali smo tako jer je tata išao na posao automobilom kojeg smo imali", govori Balde i nastavlja:

"Druge porodice vjerovatno nisu spremne za veliku žrtvu. Kada si mali propuštaš dosta toga, ne ideš i ne slaviš rođendane. Ipak, sve se isplatilo".

Samo je Balde iz svoje generacije uspio ostati u klubu. Dosta je onih koji ne igraju fudbal, a drugi su u manjim klubovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Došao sam kao sedmogodišnjak i iz te generacije niko nije ostao u klubu. Prvog dana nam kažu da možda niko neće uspjeti. Tajna uspjeha je kombinacija napornog rada, talenta i žrtve. Ako si talentovan moraš se žrtvovati i raditi žestoko. Inače neće biti ništa od tebe", poruka je Alejandra Baldea.

Alejandro Balde je za prvi tim Barcelone debitovao u septembru 2021. godine u duelu protiv Athletic Bilbaa, a ukupno je nastupio u 50 utakmica uz jedan postignuti gol.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Cist start na loptu, samo glupi “Novinar” to naravno ne vidi
1 0
NoSikiriky
@nakopitam @Madridista Kako je mene stid što sam sa vam sunarodnjak Bože Sačuvaj, bhalije na kvadrat, pa prije bi od Srbina, Hrvata pomoć tražio nego od vas, u stvari ja zaboravi da me mogu prijavit što pišem protiv školaraca koji je prije 3-4 završiio školu ipak, izvinjavam se....Jel vas biti toliko glup, pa ne znam je li glupost vlada kod vas ili smećarstvo...Bolje bi vam bilo da imate titulu smećara jer bgm ovako titula glupana to je problem, ja se sa ovim ne bi ni zezao, kako vas jbo majku nije stid, i onda kaže ovaj mali navijači Barcelone znaju samo spominjat nečije majke, sestre a smiju se čovjeku što je mogao karijeru završiti nebitno za koga navijaš, eto onda dvoličnjaci vi ste baš bolji nema, a jel vam se majka ili seka spomenu odmah uvrijeđene mlade uskoče..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi