Torinski velikan igra katastrofalnu sezonu i ostao je bez plasmana u Ligu prvaka (Foto: EPA)

Rossoneri u Ligi prvaka

AC Milan slavio u Torinu i dokrajčio očajni Juventus

Midhat Šljivak

AC Milan je u derbiju 37. kola italijanske Serie A savladao Juventus u Torinu s 1:0 i kolo prije kraja je osigurao plasman u Ligu prvaka. Juve je ovim porazom izgubio sve šanse za elitno takmičenje, ali u posljednjem kolu ima šansu da se domogne Evropske lige.

Milan je zaista odličnom defanzivnom igrom pobijedio Juventus u Torinu i osigurao je plasman u Ligu prvaka, te im posljednje kolo neće imati previše značaja. Torinski velikan je se s druge strane oprostio od elitnog takmičenja i Bianconeri se od domaće publike opraštaju na katastrofalan način.

Utakmica je otvorena veoma dobro s obje strane. Milan je na otvaranju bio nešto bolji, imao je Messias dobar šut, a zatim Juve preuzima kontrolu nad utakmicom.

Juan Cuadrado je u 14. minuti iskušao Mikea Maignana, nije uspio zabiti, a Rossoneri deset minuta kasnije prijete preko Tonalija, no nije bilo promjene rezultata.

Moise Kean je u 32. minuti iskušao Maignana, Francuz ponovo brani, a onda u 40. minuti na scenu stupa čudesni francuski napadač Olivier Giroud.

Sjajno je loptu u kazneni prostor ubacio Calabria, Giroud je majstor igre glavom i Wojciech Szczesny je nemoćan, pa su Rossoneri od 40. minute poveli s 1:0.

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a u nastavku Juventus ima posjed lopte, no ne i rješenje za odlično postavljenu igru Stefana Piolija.

Bianconeri su igrali poprilično bezidejno. Nije bilo prolaza kroz odbranu Milana, pa tako ni prave prilike. Rossoneri su šansu čekali iz kontri i vrebali su greške protivnika.

Na kraju se rezultat u ovom meču nije mijenjalo. Ostalo je 1:0 za Rossonere koji su osigurali Ligu prvaka, a Juventus se na užasan način oprostio od navijača u još jednoj katastrofalnoj sezoni.

Bianconerima slijedi vruće ljeto kada su u pitanju klupske promjene i vidjet ćemo hoće li uopšte igrati u Evropi naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 37. kolo:

Juventus - AC Milan 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.