Angel Di Maria stavlja šlag na tortu za kraj velike karijere
Argentinski fudbaler je kroz karijeru igrao za sve same velikane i tako bi se moglo nastaviti (Foto: EPA)

Barcelona ga želi

Angel Di Maria stavlja šlag na tortu za kraj velike karijere

M. Šljivak

Argentinski fudbaler Angel Di Maria (35) na kraju ove sezone napušta torinski Juventus, a karijeri bi iskusni fudbaler mogao nastaviti u redovima Barcelone koja je ozbiljno zainteresovana za njegovo dovođenje.

Angel Di Maria nakon samo jedne sezone napušta torinski Juventus. Iskusni 35-godišnji Argentinac nije dobio novi ugovor od rukovodstva Bianconera, a razlog je činjenica da je tražio više novca za produžetak saradnje.

Juventus mu to nije želio omogućiti. Obje strane su se složile da je najbolje da saradnja ne bude nastavljena i Di Maria je od 1. jula slobodan igrač.

Neće on imati previše problema pri pronalasku novog kluba. Iako mu je 35 godina za njega vlada veliki interes, a karijeru bi mogao nastaviti u Barceloni.

Katalonski velikan navodno razmišlja o njegovom dovođenju. Smatraju da bi se veoma dobro uklopio u ekipu i da bi uz Lionela Messija sve funkcionisalo zaista dobro.

Oglasi

Pored Barcelone interes za argentinskog fudbalera pokazuje i njegov nekadašnji tim Benfice. Ipak, mnogo je manja mogućnost da će tamo završiti jer on želi pokušati doći do još ponekog evropskog trofeja.

Iskusni krilni fudbaler je ove sezone nastupio u 38 utakmica za Staru damu i ima učinak od osam pogodaka i sedam asistencija.

Međutim, to je za njegove mogućnosti premalo. U Juventusu očigledno vjeruju kako je Argentinac trebao pružiti mnogo više i odlučili su završiti ugovor s njim.

Angel Di Maria se može pohvaliti velikom karijerom. U njegovom CV-u su sve sami velikani svjetskog fudbala i imena o kojima mnogi sanjaju.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored Juventusa 35-godišnji Argentinac je nastupao sedam godina za PSG, te za Manchester United, Real Madrid, Benficu i ekipu Rosarije, gdje je počeo karijeru.

Osvojio je brojne trofeje, ali svakako mu je omiljena titula prvaka svijeta sa selekcijom Argentine u Kataru 2022. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Juventus je veci klub od jbn barselone, to bi trebali da shvate ovi degeni sto nemaju pojma od fudbala
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti